Στην Επιτροπή Θεσμών διαβίβασε ο Ευ. Βενιζέλος έγγραφα για τη Δικαιοσύνη

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως τηλεφωνικά ενημέρωσε η πρόεδρός της Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να εξετάσει το αίτημά του να κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και να ενημερώσει για θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, με αφορμή και τις πρόσφατες καταγγελίες της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, απέστειλε σήμερα επιστολή προς την κ. Χριστοδουλοπούλου, με την οποία επαναλαμβάνει την ανάγκη άμεσης συνεδρίασης της Επιτροπής για να εξετάσει τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της δικαιοσύνης, ενώ ταυτόχρονα διαβίβασε και το φάκελο με τα σχετικά έγγραφα, όπως του είχε ανατεθεί, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος δημοσιοποίησε ένα από τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο. 
Πρόκειται για την γραπτή απάντηση στις 23.12.2016, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν καταθέσει ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της εισαγγελέως εφετών κ. Τσατάνη, στην υπόθεση του επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλου.

Όπως τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, «στην απάντηση του στις 14.1.2016, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι διεξήχθη έρευνα του αρμοδίου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, που εποπτεύει των εισαγγελέων Διαφθοράς, ο οποίος με την υπ' αριθμό 5594/18.2.2015 διάταξη του απεφάνθη ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέας εφετών Γεωργίας Τσατάνη, επί της συγκεκριμένης υποθέσεως, είναι απολύτως νόμιμες».

«Στη γραπτή απάντησή του στις 14.1.2016, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λέει τα απολύτως αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα μετά την μηνυτήρια αναφορά της κα. Τσατάνη», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

πηγή: http://www.tanea.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!