Η γαστρονομία του Αιγαίου με την Aegean Cuisine στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαϊκών ΜΜΕ

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Με την κουζίνα του Αιγαίου ως αιχμή του δόρατος και συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία τους συμπληρώνουν ιδανικά την τουριστική ταυτότητα του προορισμού του Νοτίου Αιγαίου, με τρόπο που να απαντά και στο διαχρονικό στοίχημα της διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα. 

Η ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο 'Μανδραγόρας”, στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης, όπου ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεξιώθηκε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε ευρωπαϊκά και διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, παρόντος του Έλληνα πρέσβυ στη Γερμανία κ. Θεόδωρου Δασκαρόλη.

Στην εκδήλωση, η παρουσίαση του τουριστικού προορισμού της Περιφέρειας συνοδεύτηκε από γεύσεις του Αιγαίου, τοπικά προϊόντα και την Aegean Cuisine, με τους δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ να αποκτούν “από πρώτο χέρι” την εμπειρία της γνωριμίας με τον τουριστικό προορισμό, μέσα από την γαστρονομία του και τους γευστικούς θησαυρούς του πρωτογενούς τομέα των νησιών μας.

Στόχος της ιδιαίτερα επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η προβολή και στήριξη των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων τοπικής παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η ανάδειξή τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα κάθε νησιού, ώστε η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα να καταστούν σταδιακά βασικό κριτήριο επιλογής του τουριστικού προορισμού, αφού πέρα από εμπειρία διακοπών, προσφέρει και μοναδικές εμπειρίες γεύσης στους επισκέπτες του.

Η γνωριμία των δημοσιογράφων των διεθνών ΜΜΕ με την γαστρονομία των νησιών μας και η ταύτισή της με το τουριστικό προϊόν, είναι ένα πρώτο και πολύ καθοριστικό βήμα για την ώθηση του πρωτογενούς τομέα και της ευθείας  διασύνδεσής του με τον τουρισμό. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!