Ο Χ. Κόκκινος στην ημερίδα «Η Ευρώπη Αντιμέτωπη με τη Μεταναστευτική Πρόκληση»

Ο Χ. Κόκκινος στην ημερίδα «Η Ευρώπη Αντιμέτωπη με τη Μεταναστευτική Πρόκληση» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και το Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του Ιδρύματος Konrad Adenauer, παρέστη στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας (5.3.’16) με θέμα: «Η Ευρώπη Αντιμέτωπη με τη Μεταναστευτική Πρόκληση».

Βασικοί ομιλητές ήταν:

  • Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος,
  • ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής κ. Βασίλης Κικίλιας,
  • ο Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. Δανιήλ Έσδρας,
  • ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας κ. Gerald Knaus.

Στην εκδήλωση είχε επίσης προσκληθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μουζάλας, ο οποίος δεν παραβρέθηκε λόγω προσωπικού κωλλύματος.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν αναλυτικά στο ζήτημα το μεταναστευτικό, που αντιμετωπίζει η «Γηραιά Ήπειρος», συνέπεια των πολέμων και της φτώχειας, τις προτάσεις και τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και στην ωριμότητα με την οποία αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός το παραπάνω ζήτημα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε τις προτάσεις του και τις εμπειρίες που έχουμε βιώσει όσοι ζούμε στα Δωδεκάνησα που αποτελούν τα σύνορα της Ελλάδας και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποδέχονται καθημερινά ανθρώπους που αναζητούν καλύτερη τύχη και ειρήνη. Ζήτησε να επισπευσθούν οι αποφάσεις της της Ε.Ε. και να εκταμιευθούν άμεσα οικονομικοί πόροι που θα χρησιμοποιηθούν από τις χώρες υποδοχής για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των προσφύγων. Επισήμανε τα ναυάγια των μεταναστών με τις δυσάρεστες συνέπειές τους που είχαμε στο Αιγαίο, τα προβλήματα που δημιουργούνται στις κρατήσεις για τη νέα τουριστική περίοδο που βρίσκεται «προ των πυλών» και τη φιλόξενη και αποτελεσματική στάση των νησιωτών μας, των αρχών της περιοχής μας και της Αυτοδιοίκησης. Τέλος ζήτησε από τους υπευθύνους να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να «πιεστεί» η Τουρκία να σεβαστεί και να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για το μεταναστευτικό, όλες οι χώρες της Ευρώπης να γίνουν κοινωνοί του ζητήματος, να φυλαχθούν καλύτερα τα σύνορα της Ε.Ε. και να αναληφθούν πρωτοβουλίες να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία που προκαλεί δεινά και μεταξύ αυτών το προσφυγικό.


Χαράλαμπος Κόκκινος
Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!