Σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στη Κάλυμνο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15/3/2016 στην αίθουσα συσκέψεων του Δημοτικού μεγάρου και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου κου Ιω. Γαλουζή, η προγραμματισμένη -σε μηνιαία βάση-σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στο νησί μας.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης κος Παϊσιος, ο Λιμενάρχης Καλύμνου, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου του Νοσοκομείου Καλύμνου καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος, μέλη της τοπικής Ομάδας Στήριξης Προσφύγων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κος δήμαρχος, ενημέρωσε τους παριστάμενους σχετικά με την δυνατότητα ένταξης στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, της επισκευής του κτιρίου των πρώην σφαγείων με αντίστοιχη χρηματοδότηση .
Στη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκε το θέμα της ενίσχυσης με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, κέντρων φιλοξενίας ανά την Επικράτεια, στα οποία παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες, λόγω των νέων δεδομένων που υπαγορεύουν πλέον την παρατεταμένη παραμονή των προσφύγων-μεταναστών στη χώρα μας.
Τέθηκαν επίσης ζητήματα συντονισμού, καλύτερης οργάνωσης και διαχείρισης των εισροών στο νησί μας, όσον φορά κυρίως την καταμέτρηση και ταυτοποίησή τους καθώς και η αναγκαιότητα φύλαξης των χώρων φιλοξενίας .

Από το Γραφείο Επικοινωνίας


1 Σχόλιο

Καλλίας Σακελλάριος

Τετάρτη, 16 Μαρ 2016 - 00:23:36

Επί του θέματος.....,απούσα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Καλυμνίων.Μήπως θα έπρεπε να συνεδριάσει για να συνεισφέρει ; Μήπως είχε να προτείνει κάποιες χρήσιμες προτάσεις ; Όμως δεν έχει "ερωτηθεί !


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!