Δημήτρης Κρεμαστινός: Ερώτηση στη Βουλή για το αιμοδυναμικό εργαστήριο του Νοσοσκομείου Ρόδου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας για το κλείσιμο του αιμοδυναμικού εργαστηρίου της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου, ζητώντας από τον Υπουργό την άμεση απόσπαση 2 εκπαιδευμένων στην αιμοδυναμική γιατρών. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, που τονίζει τους κινδύνους για τους πολίτες από το κλείσιμο του εργαστηρίου και συνοψίζει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του, είναι το εξής:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

16.03.2016

Αρ. Πρωτ.: 3991/16.3.16

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

 

ΘΕΜΑ:  Κλείσιμο του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Ρόδου

Κύριε Υπουργέ,

Σε πρόσφατη επίκαιρη ερώτησή μου (02.03.2016) επεσήμανα στην Ολομέλεια της Βουλής την επείγουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου, κατάσταση που οδήγησε τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου να απειλήσει να προσφύγει στον Εισαγγελέα για τους κινδύνους που εγκυμονεί η σημερινή λειτουργία της.

Προσελθών για να απαντήσει στην συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολάκης ουσιαστικά αμφισβήτησε το θέμα, αναπτύσσοντας τη λογική ότι εάν ήταν τόσο σοβαρό θα τον είχαν ενημερώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΥΠΕ κλπ). Κατόπιν επιμονής μου να πάει ο ίδιος για να διαπιστώσει την αλήθεια των λεγομένων μου, είπε ότι θα το πράξει.

Σήμερα, ενάμιση μήνα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Το αιμοδυναμικό εργαστήριο της καρδιολογικής κλινικής έκλεισε εδώ και 10 μέρες, επειδή δεν υπάρχουν γιατροί για να το λειτουργήσουν. Για διάφορους λόγους, κανένας από τους τρεις υπηρετούντες γιατρούς που το λειτουργούσαν δεν είναι σήμερα εκεί. Κατόπιν τούτου, προκειμένου να ξανανοίξει και να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό εργαστήριο χρειάζονται τουλάχιστον 2 ειδικά εκπαιδευμένοι καρδιολόγοι στην αιμοδυναμική.

Οι δύο επικουρικοί γιατροί που προγραμματίζονται από το Υπουργείο (εδώ και αρκετό καιρό) να στελεχώσουν την καρδιολογική κλινική δεν είναι εκπαιδευμένοι στην αιμοδυναμική και συνεπώς, ακόμα και όταν φτάσουν, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το εργαστήριο.

Πρόκειται για θέμα πρωταρχικής σημασίας για τη ζωή των κατοίκων όχι μόνο της Ρόδου αλλά και όλης της Δωδεκανήσου καθώς τα εμφράγματα θα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ακόμα και για στεφανιογραφία, εφόσον επιβιώσουν. Όμως, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την οικονομική δυνατότητα να καταφύγουν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή, οι φτωχότεροι πολίτες θα στερηθούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην περίθαλψη για τα καρδιολογικά νοσήματα. Αλλά και ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας, ρόλος του νοσοκομείου είναι να μπορεί να διαχειριστεί περιστατικά οξέα, που λόγω της βαρύτητάς τους, δεν μπορούν να διακομιστούν.

Το επιπλέον παράλογο στην διαχείριση των επειγόντων περιστατικών και απόδειξη της πλήρους έλλειψης σχεδιασμού, είναι ότι για κάθε τρία περιστατικά που διακομίζονται από αέρος, το ελληνικό κράτος πληρώνει ποσό ίσο με τον ετήσιο μισθό των δύο γιατρών!

Πρέπει επειγόντως να αποσπαστούν 2 ειδικά εκπαιδευμένοι γιατροί για να λειτουργήσουν το αιμοδυναμικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Ρόδου, από άλλα νοσοκομεία που διαθέτουν αντίστοιχο εργαστήριο. Επανήλθα στην έκκλησή μου κατά τη συζήτηση τοποθέτησης της νέας Διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στις 10.03.2016, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη, μέχρι στιγμής.

Επειδή η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για τους πολίτες της Ρόδου και όλης της Δωδεκανήσου,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Εάν άμεσα θα αποσπάσει 2 εκπαιδευμένους στην αιμοδυναμική γιατρούς για να ανοίξει και να ξαναλειτουργήσει πλήρως το αιμοδυναμικό εργαστήριο της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Κρεμαστινός


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!