Στην Αθήνα βρέθηκε η Γ.Γ. Νομαρχιακής Επιτροπής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κ. Γαβαλά

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Στην Αθήνα βρέθηκε η Γ.Γ. Νομαρχιακής Επιτροπής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κ. Γαβαλά προσκεκλημένη στην ημερίδα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία έλαβε χώρα στην  Βουλή των Ελλήνων στις 16/03/16 με θέμα: "Μεταρρυθμίσεις στην πράξη: Αναγκαίες Αλλαγές για μία Κοινωνία Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης".

Η κ. Γαβαλά πέραν της ημερίδας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ'ιδίαν με την κ. Φ. Γεννηματά και να συνομιλήσει για ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους των νησιών μας, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση ενεργή δραστηριοποίηση απέναντι σε θέματα, κοινωνικά αλλά και οικονομικά, που τον τελευταίο καιρό έχουν φέρει τα νησιά μας στο προσκήνιο.

Την Παρασκευή 18/03/16  μετά απο πρόσκληση, θα βρίσκεται στην Κω ο κ. Κώστας Ασκούνης, τ. Δήμαρχος Καλλιθέας και τ. πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μέλος της ΚΕ του Πασοκ. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του έχουν προγραμματιστεί  τοσο  συναντήσεις  με τοπικούς φορείς όσο και συνάντηση με τα  μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού  Κινήματος.

Επισυνάπτεται το κείμενο που παρουσιάστηκε στην ημερίδα.

 


ΑΘΗΝΑ 16/03/2016

Μεταρρυθμίσεις στην πράξη: Αναγκαίες Αλλαγές για μία Κοινωνία Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Ν.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

 

Κύρια πρόεδρε,

Κύριοι βουλευτές,

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Είναι πάντα εποικοδομητικό και χρήσιμο, να έχουμε ευκαιρίες επικοινωνίας και διαλόγου,που βοηθούν στην συμπληρωματικότητα των δράσεων, και την κοινή προσπάθεια.

Η παρούσα οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής και έχει συρρικνώσει το κράτος πρόνοιας στη χώρα μας. Χωρίς να έχω διάθεση ιστορικής αναδρομής, πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως ένα κράτος στη άπω περιφέρεια της Ευρώπης μετετράπη κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, με τα όποια λάθη και τις όποιες παραλήψεις, σε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.

Το οικοδόμημα των κυβερνήσεων του Κινήματος μας, που αποτελεί πυλώνα και διαρκή στόχο της Ελληνικής Ιδεολογίας και Κουλτούρας, φαίνεται να δέχεται ισχυρούς τριγμούς που απειλούν την κοινωνική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, δυστυχώς σε κάθε συνιστώσα της καθημερινότητας των πολιτών.

Η κρίση συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος με τον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, για οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα, για κοινωνική ασφάλιση και καταπολέμηση της φτώχιας.

Απαιτείται λοιπόν επαναπροσδιορισμός του ρόλου του κράτους στις νέες συνθήκες.

Χωρίς ψέματα, χωρίς τεχνάσματα, κοροϊδία και μαγκιά όπως γίνεται τον τελευταίο από υψηλές κυβερνητικές θέσεις.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια της κυβερνητικής του πορείας, οφείλει να πει στο Λαό μόνο την αλήθεια σχεδόν ωμά πια, αναλύοντας και υπογραμμίζοντας μόνο τα αναμενόμενα οφέλη, δίχως να ωραιοποιήσει την εικόνα. Αντίθετα πρέπει να τονίσει με ειλικρίνεια το κόστος της προσαρμογής στην πραγματικότητα. Θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να ξέρει τι να περιμένει στο τέλος της πορείας, αλλά και τι θα έχει καταβάλει για να φθάσει στο τέρμα αυτής της δύσκολης και άνισης πορείας... το σημαντικό είναι να φανεί ξεκάθαρα αυτό το τέρμα.

Ας μου επιτραπεί να εξειδικεύσω τον λόγο μου στην δική μου περιφέρεια που αφορά το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου στο Ακριτικό, Ανατολικό άκρο της Ευρώπης.

Η οικονομική ανάπτυξη της Δωδεκανήσου,από την ενσωμάτωση, της οποίας πρόσφατα ήταν η Επέτειος, έως σήμερα, βασίστηκε αρχικά, πέρα από το «φιλόπονον και το εργατικόν» των κατοίκων της, σε ειδικό δασμολόγιο και στις πιστοδοτικές διευκολύνσεις του τραπεζικού συστήματος και αργότερα τόσο σε ένα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς έως το 1987 όσο στο μειωμένο ΦΠΑ που ίσχυσε έως το 2015.

Βέβαια, από πρόσφατες δηλώσεις Υπουργών και Βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με το ΦΠΑ, φαίνεται ότι αναγνωρίζεται η αναποτελεσματικότητα και η ανεπάρκεια του μέτρου και η ανισότητα που δημιουργήθηκε προς τους νησιώτες της ακριτικής Δωδεκανήσου.

Σήμερα έχοντας περάσει από διάφορα αναπτυξιακά στάδια και έχοντας βιώσει,πολλές ανακατατάξεις που αφορούν την διαφορετικότητα των νησιών, και τις διαφοροποιήσεις του αναπτυξιακού τους μοντέλου, η ανάπτυξη βασίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά στην εκμετάλλευση της επιθυμίας των ανθρώπων να ανακαλύψουν νέους τόπους, να θαυμάσουν την «γη όπου ανθίζουν οι λεμονιές» όπως χαρακτήρισε τον τουρισμό ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε τότε που ο ταξίδευε στην Ιταλική χερσόνησο για να θαυμάσει τ’ απομεινάρια της Αρχαίας Ρώμης.

Ο τουρισμός για μας, για τα νησιά μας αλλά και για όλη την Ελλάδα, δεν είναι απλά μια επιλογή ανάμεσα σε άλλες. Είναι η μόνη ρεαλιστική βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Είναι γνωστό ότι ο τουρισμός συμβάλλει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του Ελληνικού ΑΕΠ.

Η συνεισφορά του Τουρισμού στην ελληνική οικονομία, το 2015 έφθασε στο 22% περίπου (σύμφωνα με το ΙΟΒΕ) στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ αυξήθηκε ο όγκος της μισθωτής απασχόλησης στον κλάδο, και κατά 15% τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές.

Οφείλουμε όλοι μαζί να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη στον τομέα που δείχνει ξεκάθαρα πλέον, ότι κυριαρχεί στην προσπάθεια ανάτασης της εθνικής μας οικονομίας.

Το κλίμα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή δείχνει μέχρι στιγμής μία παγωμένη εικόνα στις κρατήσεις για την επόμενη περίοδο, και η ασφάλεια, δείχνει να αποτελεί κυρίαρχο κριτήριο επιλογής προορισμών φέτος.

Η διατήρηση και αύξηση των επιπέδων τουριστικής ασφάλειας απαιτεί συνεχή, επίπονη και πολύπλευρη προσπάθεια.

Είναι απαραίτητη :

- Η ενίσχυση με προσωπικό των σωμάτων ασφάλειας ,

- η ποσόστωση των προσφυγικών ροών στους τουριστικός προορισμούς, ας μου επιτραπεί ο όρος, «πρώτης γραμμής»,

- και άμεση προώθηση των ροών αυτών .

Η έννοια της τουριστικής ασφάλειας είναι ευρύτατη και μπορεί να περιλαμβάνει το ατύχημα ενός τουρίστα και την αντιμετώπιση του από τις υγειονομικές μονάδες μέχρι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τουριστών, κάτι που δυστυχώς βιώνει η παγκόσμια κοινότητα σήμερα και στη χώρα μας ευτυχώς δεν υπάρχουν .

- Έτσι η υποστήριξη και χρηματοδότηση και των υγειονομικών μονάδων στα νησιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τουριστική ανάπτυξη.

Δεν θα αναφερθώ στην αειφόρο ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ούτε στην διάσταση της άμβλυνσης της τουριστικής εποχικότητας γιατί θεωρώ δεδομένο ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την σημασία τους.

Έχει όμως μεγάλη αξία να τονίσω ότι στα πλαίσια των Μεταρρυθμίσεων στην πράξη, και στις Αναγκαίες Αλλαγές για μία Κοινωνία Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και

Κοινωνικής Δικαιοσύνης οφείλουμε:

- να μετριάσουμε την αδιαμφισβήτητη ζημία που έχουν υποστεί τα Δωδεκάνησα από την αρνητική διαφήμιση που πρόεκυψε με το προσφυγικό, στο πρόσωπο των επαγγελματιών που, μετά τις τελευταίες φορολογικές επιβαρύνσεις,δυσκολεύονται να κρατήσουν ανοικτές τις μικρές τους επιχειρήσεις.

- Να προφέρουμε ανταποδοτικά οφέλη στους Δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Κύριοι βουλευτές,

αγαπητοί σύνεδροι, η Δωδεκάνησως, βρίσκεται σε μια μεταβατική εποχή και είναι βέβαιο ότι, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, οι άνθρωποι της θα επιδείξουν δυναμισμό και αποφασιστικότητα, επινοητικότητα και ευρηματικότητα αλλά και φιλοτιμία, σεβασμό και ανθρωπισμό.

Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύει τους ακρίτες και να ενισχύει τους ανθρώπους και τις δομές εκείνες που, εν τέλει, συντηρούν, στηρίζουν και ενισχύουν την Εθνική οικονομία.

Σας Ευχαριστώ.

ΑΘΗΝΑ 16/03/2016 Μεταρρυθμίσεις στην πράξη: Αναγκαίες Αλλαγές για μία Κοινωνία Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης Ν.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Κύρια πρόεδρε, Κύριοι βουλευτές, Κυρίες και Κύριοι, Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία. Είναι πάντα εποικοδομητικό και χρήσιμο, να έχουμε ευκαιρίες επικοινωνίας και διαλόγου,που βοηθούν στην συμπληρωματικότητα των δράσεων, και την κοινή προσπάθεια. Η παρούσα οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής και έχει συρρικνώσει το κράτος πρόνοιας στη χώρα μας. Χωρίς να έχω διάθεση ιστορικής αναδρομής, πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως ένα κράτος στη άπω περιφέρεια της Ευρώπης μετετράπη κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, με τα όποια λάθη και τις όποιες παραλήψεις, σε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Το οικοδόμημα των κυβερνήσεων του Κινήματος μας, που αποτελεί πυλώνα και διαρκή στόχο της Ελληνικής Ιδεολογίας και Κουλτούρας, φαίνεται να δέχεται ισχυρούς τριγμούς που απειλούν την κοινωνική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, δυστυχώς σε κάθε συνιστώσα της καθημερινότητας των πολιτών. Η κρίση συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος με τον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, για οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα, για κοινωνική ασφάλιση και καταπολέμηση της φτώχιας. Απαιτείται λοιπόν επαναπροσδιορισμός του ρόλου του κράτους στις νέες συνθήκες. Χωρίς ψέματα, χωρίς τεχνάσματα, κοροϊδία και μαγκιά όπως γίνεται τον τελευταίο από υψηλές κυβερνητικές θέσεις. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια της κυβερνητικής του πορείας, οφείλει να πει στο Λαό μόνο την αλήθεια σχεδόν ωμά πια, αναλύοντας και υπογραμμίζοντας μόνο τα αναμενόμενα οφέλη, δίχως να ωραιοποιήσει την εικόνα. Αντίθετα πρέπει να τονίσει με ειλικρίνεια το κόστος της προσαρμογής στην πραγματικότητα. Θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να ξέρει τι να περιμένει στο τέλος της πορείας, αλλά και τι θα έχει καταβάλει για να φθάσει στο τέρμα αυτής της δύσκολης και άνισης πορείας... το σημαντικό είναι να φανεί ξεκάθαρα αυτό το τέρμα. Ας μου επιτραπεί να εξειδικεύσω τον λόγο μου στην δική μου περιφέρεια που αφορά το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου στο Ακριτικό, Ανατολικό άκρο της Ευρώπης. Η οικονομική ανάπτυξη της Δωδεκανήσου,από την ενσωμάτωση, της οποίας πρόσφατα ήταν η Επέτειος, έως σήμερα, βασίστηκε αρχικά, πέρα από το «φιλόπονον και το εργατικόν» των κατοίκων της, σε ειδικό δασμολόγιο και στις πιστοδοτικές διευκολύνσεις του τραπεζικού συστήματος και αργότερα τόσο σε ένα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς έως το 1987 όσο στο μειωμένο ΦΠΑ που ίσχυσε έως το 2015. Βέβαια, από πρόσφατες δηλώσεις Υπουργών και Βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με το ΦΠΑ, φαίνεται ότι αναγνωρίζεται η αναποτελεσματικότητα και η ανεπάρκεια του μέτρου και η ανισότητα που δημιουργήθηκε προς τους νησιώτες της ακριτικής Δωδεκανήσου. Σήμερα έχοντας περάσει από διάφορα αναπτυξιακά στάδια και έχοντας βιώσει,πολλές ανακατατάξεις που αφορούν την διαφορετικότητα των νησιών, και τις διαφοροποιήσεις του αναπτυξιακού τους μοντέλου, η ανάπτυξη βασίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά στην εκμετάλλευση της επιθυμίας των ανθρώπων να ανακαλύψουν νέους τόπους, να θαυμάσουν την «γη όπου ανθίζουν οι λεμονιές» όπως χαρακτήρισε τον τουρισμό ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε τότε που ο ταξίδευε στην Ιταλική χερσόνησο για να θαυμάσει τ’ απομεινάρια της Αρχαίας Ρώμης. Ο τουρισμός για μας, για τα νησιά μας αλλά και για όλη την Ελλάδα, δεν είναι απλά μια επιλογή ανάμεσα σε άλλες. Είναι η μόνη ρεαλιστική βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Είναι γνωστό ότι ο τουρισμός συμβάλλει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του Ελληνικού ΑΕΠ. Η συνεισφορά του Τουρισμού στην ελληνική οικονομία, το 2015 έφθασε στο 22% περίπου (σύμφωνα με το ΙΟΒΕ) στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ αυξήθηκε ο όγκος της μισθωτής απασχόλησης στον κλάδο, και κατά 15% τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές. Οφείλουμε όλοι μαζί να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη στον τομέα που δείχνει ξεκάθαρα πλέον, ότι κυριαρχεί στην προσπάθεια ανάτασης της εθνικής μας οικονομίας. Το κλίμα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή δείχνει μέχρι στιγμής μία παγωμένη εικόνα στις κρατήσεις για την επόμενη περίοδο, και η ασφάλεια, δείχνει να αποτελεί κυρίαρχο κριτήριο επιλογής προορισμών φέτος. Η διατήρηση και αύξηση των επιπέδων τουριστικής ασφάλειας απαιτεί συνεχή, επίπονη και πολύπλευρη προσπάθεια. Είναι απαραίτητη : - Η ενίσχυση με προσωπικό των σωμάτων ασφάλειας , - η ποσόστωση των προσφυγικών ροών στους τουριστικός προορισμούς, ας μου επιτραπεί ο όρος, «πρώτης γραμμής», - και άμεση προώθηση των ροών αυτών . Η έννοια της τουριστικής ασφάλειας είναι ευρύτατη και μπορεί να περιλαμβάνει το ατύχημα ενός τουρίστα και την αντιμετώπιση του από τις υγειονομικές μονάδες μέχρι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τουριστών, κάτι που δυστυχώς βιώνει η παγκόσμια κοινότητα σήμερα και στη χώρα μας ευτυχώς δεν υπάρχουν . - Έτσι η υποστήριξη και χρηματοδότηση και των υγειονομικών μονάδων στα νησιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τουριστική ανάπτυξη. Δεν θα αναφερθώ στην αειφόρο ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ούτε στην διάσταση της άμβλυνσης της τουριστικής εποχικότητας γιατί θεωρώ δεδομένο ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την σημασία τους. Έχει όμως μεγάλη αξία να τονίσω ότι στα πλαίσια των Μεταρρυθμίσεων στην πράξη, και στις Αναγκαίες Αλλαγές για μία Κοινωνία Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης οφείλουμε: - να μετριάσουμε την αδιαμφισβήτητη ζημία που έχουν υποστεί τα Δωδεκάνησα από την αρνητική διαφήμιση που πρόεκυψε με το προσφυγικό, στο πρόσωπο των επαγγελματιών που, μετά τις τελευταίες φορολογικές επιβαρύνσεις,δυσκολεύονται να κρατήσουν ανοικτές τις μικρές τους επιχειρήσεις. - Να προφέρουμε ανταποδοτικά οφέλη στους Δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες. Κύριοι βουλευτές, αγαπητοί σύνεδροι, η Δωδεκάνησως, βρίσκεται σε μια μεταβατική εποχή και είναι βέβαιο ότι, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, οι άνθρωποι της θα επιδείξουν δυναμισμό και αποφασιστικότητα, επινοητικότητα και ευρηματικότητα αλλά και φιλοτιμία, σεβασμό και ανθρωπισμό. Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύει τους ακρίτες και να ενισχύει τους ανθρώπους και τις δομές εκείνες που, εν τέλει, συντηρούν, στηρίζουν και ενισχύουν την Εθνική οικονομία. Σας Ευχαριστώ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!