Νεκτάριος Σαντορινιός: : Έχουμε καταδίκες για την Αμυγδαλέζα, αν στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως πρέπει να είναι περήφανοι εμείς την θεωρούμε την ντροπή της Ελλάδας

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Πρώτη Γραμμή με τον Βασίλη Λυριτζή και Γιώργο Οικονόμου, ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τοποθετήθηκε σχετικά με την μεταγωγή 150 παράτυπων μεταναστών σε προαναχωρησιακά κέντρα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η σύννομη διαδικασία που ακολουθείτο τόσο καιρό και πως αυτά τα κέντρα, τώρα πια, έχουν εξασφαλισμένες τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης, όπου ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπεραμύνθηκε του αναδιανεμητικού χαρακτήρα των μέτρων που πρόκειται να έρθουν, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει μια συνολική μεταρρύθμιση σε ασφαλιστικό και φορολογικό.   

Πρόσφυγες, Μετανάστες και επανεισδοχές

«Μέχρι στιγμής, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρονται σε προαναχωρισιακά κέντρα. Αυτή ήταν η επαναλαμβανόμενη διαδικασία που ίσχυε προ της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής. Και όταν μιλάμε για προαναχωρησιακά κέντρα, μιλάμε για κέντρα που δεν ήταν Αμυγδαλέζα, που σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση, που δεν είχαμε ανθρώπους να ράβουν το στόμα τους και να κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας. Έχουμε καταδίκες για την Αμυγδαλέζα και αν στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως πρέπει να είναι περήφανοι για την Αμυγδαλέζα, εμείς την θεωρούμε την ντροπή της Ελλάδας. Έχουμε φτιάξει 40. 000 θέσεις φιλοξενίας, οι οποίες θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η αντιπολίτευση».

«Μετά τη Συμφωνία, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας και θα παραμένουν σε κλειστό χώρο μέσα στο hotspotστα νησιά, μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασύλου που πιθανώς θα κάνουν».  

«Το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε, όμως, μέχρι και τη Συμφωνία είναι ότι δε μπορούσε να γίνει- ουσιαστικά- καμία επαναπροώθηση, γιατί δεν υπήρχαν διακρατικές συμφωνίες. Το 2014, χαρακτηριστικά έγιναν μόνο 249 επανεισδοχές ενώ από 1/1/16 κάναμε 630 επανεισδοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Μουζάλας στη Βουλή. Επίσης δεν είχε ενεργοποιηθεί η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία- αυτό είναι που αλλάζει από τις 20 Μαρτίου και μετά. Σήμερα που έχουμε επανενεργοποίηση της Συμφωνίας αυτής, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά».

Επίθεση στη Ν.Δ για την Ειδομένη

«Επειδή μας λέτε συνέχεια για τις συνθήκες στην Ειδομένη. Μπορείτε να καταλάβετε ότι η Ειδομένη δεν είναι χώρος φιλοξενίας; Προσπαθούμε να πάρουμε από κει τους ανθρώπους. Εσείς δηλαδή τι θέλετε, να τους διώξουμε με την βία; Είσαστε υπέρ της άποψης του κ. Βαρβιτσιώτη, να στείλουμε δηλαδή ΜΑΤ σε παιδιά και σε γυναίκες; Πρέπει να απαντήσετε σε αυτό».

Για την αξιολόγηση

«Το ζητούμενο είναι αν τα όποια μέτρα είναι αποσπασματικά ή όχι. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε μια συνολική μεταρρύθμιση που να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, ιδίως στο κομμάτι του ασφαλιστικού και φορολογικού. Και αν αυτή τη στιγμή αυξάνονται κάποιοι συντελεστές, σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι μειώνονται- όπως το 22% στα χαμηλά εισοδήματα».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ουσιαστικά αγκάθια σε σχέση με τα ποσοστά αναπλήρωσης και με την εθνική σύνταξη, όμως έχουμε φτάσει και σε συγκλίσεις». «Δε μπορεί να ξέρει, όμως, κανείς τι έχει ακριβώς διαμειφθεί στη διαπραγμάτευση και ακούγονται πολλά πράγματα που δεν ισχύουν. Πολιτική με διαρροές, δεν μπορεί να γίνει. Ακούγαμε παραδείγματος χάριν για αφορολόγητο στις 7.000€- δεν ισχύει αυτό». «Ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση. Εγώ είμαι σίγουρος ότι δε θα πάμε πίσω από τη Συμφωνία του Ιουλίου- η οποία, να θυμίσουμε, ότι έγινε με πολύ άσχημους οικονομικούς δείκτες και προοπτική αυτών, και σήμερα έχουμε πολύ καλύτερους δείκτες σε σχέση με αυτό που υπολογιζόταν τον Ιούλιο».

Ευθύνες στην αντιπολίτευση

«Τα επιπλέον μέτρα χρειάζονται γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει δημοσιονομικό κενό που οφείλεται στην ύφεση. Την ύφεση δεν την φέραμε εμείς. 25% ύφεση τα τελευταία χρόνια είχαμε. Εμείς παραλάβαμε μια Πέμπτη και μια έκτη αξιολόγηση η οποία σερνόταν από τον Αύγουστο του 2014 γιατί εσείς είχατε κατεβάσει τα μολύβια». «Στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή θα έχετε ευκαιρία να μας πείτε για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Θα μας πείτε ποιοι ήταν οι προστατευόμενοί σας και ποιοι δίνανε λεφτά στα κόμματά σας.  Θα μας εξηγήσετε και για τη Siemens».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!