Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

«Ο ξεσηκωμός του 1821 ήταν κορυφαία στιγμή για το νεώτερο Ελληνισμό και αποτέλεσε γεγονός παγκόσμιας σημασίας. 

Την επέτειο της ιστορικής αυτής Επανάστασης του 1821 τιμούμε σήμερα. Οι αγώνες για τη λευτεριά, τα οράματα και τις αξίες των αγωνιστών του Εικοσιένα συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για όλες τις γενιές των Ελλήνων. Επιβάλλουν να είναι κάθε νεώτερη γενιά καλύτερη από την προηγούμενη. Να διδασκόμαστε τόσο από τη δόξα, όσο και από την ιστορική αλήθεια του παρελθόντος.

Το διαχρονικό μήνυμα του ’21 είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Διότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Η Ευρώπη των αξιών της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού δοκιμάζεται. Και πρέπει να βοηθήσουμε, με τις δυνάμεις μας, στη μεγαλύτερη συναίνεση και στην κατανόηση της πραγματικής σημασίας των θεμελιωδών ανθρωπιστικών αξιών, που οι κάτοικοι της ακριτικής νησιωτικής Ελλάδας με περίσσευμα ψυχής εκδηλώνουν στο προσφυγικό. Να στοχεύουμε μόνο μπροστά, με αίσθηση ευθύνης και με σεβασμό στη συλλογική συνείδηση του Λαού μας ότι η πνευματική, πολιτισμική και κοινωνική ακμή της πατρίδας μας είναι συνυφασμένη με τον αγώνα υπέρ της Ελευθερίας».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!