Δημήτρης Κρεμαστινός: Διευκρίνιση για τη λειτουργία του Αιμoδυναμικού Εργαστηρίου

Σχετικά με τα θετικά ή αρνητικά σχόλια που κατά καιρούς αναγράφονται στον Τύπο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός προέβη στην ακόλουθη διευκρίνιση:

«Για να γίνει κατανοητό από όλους, το γιατί χρειάζονται 3 γιατροί εκπαιδευμένοι για τη σωστή λειτουργία του Αιμοδυναμικού θα πρέπει να έχουμε υπόψη τα εξής:

Ο πρώτος και ίσως ο κυριότερος σκοπός του αιμοδυναμικού εργαστηρίου είναι να αποτρέπει το έμφραγμα του μυοκαρδίου όταν αυτό αρχίσει να εκδηλώνεται. Με απλά λόγια, θα πρέπει εντός 3 ωρών από την εκδήλωσή του να έχει γίνει η επέμβαση στο αιμοδυναμικό εργαστήριο. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένας γιατρός stand-by. Ένας γιατρός μόνος του δεν μπορεί να καλύψει σε 24ωρη βάση αυτόν το σκοπό. Εάν ο γιατρός δεν επέμβει εντός του πρώτου 3ώρου το έμφραγμα εγκαθίσταται και έτσι ο βασικότερος σκοπός του αιμοδυναμικού εργαστηρίου δεν εκπληρώνεται. Οι συνέπειες για τον ασθενή είναι αυτονόητες. Το λιγότερο που μπορεί να του συμβεί είναι να χάσει μέρος της καρδιακής του λειτουργίας. Το χειρότερο, είναι να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του.

Σήμερα, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Ρόδου λειτουργεί με έναν αποσπασμένο γιατρό ο οποίος, παρότι είναι από τους καλύτερους που διαθέτει η χώρα στον τομέα του, δεν μπορεί να εργάζεται επί 24ωρου βάσεως και - το σπουδαιότερο είναι - ότι είναι υποχρεωμένος 2 μέρες την εβδομάδα να βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους προγραμματισμένους αρρώστους του στο Αττικό Νοσοκομείο. Κατά συνέπεια, είναι υποχρέωση των πάντων και πρωτίστως  του Υπουργείου να αντιληφθεί για ποιο λόγο θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα οι ελλείψεις του Νοσοκομείου Ρόδου και ιδίως του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Άλλωστε, φαίνεται ότι επί του θέματος επεμβαίνει και η Δικαιοσύνη.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!