ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των σχολείων»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των σχολείων, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και τον τρέχοντα μήνα.  

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων καλύπτουν σημαντικές ανάγκες των δημόσιων σχολείων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων και στην προστασία της υγείας των μαθητών και του προσωπικού.

Ο Βουλευτής, ζητά από τον Υπουργό την άμεση εκταμίευση χρημάτων για πληρωμή των καθαριστριών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες τους.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα. 


Ε Ρ Ω Τ Η ΣΗ

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των σχολείων»

Κύριε Υπουργέ,

Η εργασιακή προσφορά των καθαριστριών στα σχολεία και η συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολικών μονάδων, αναγνωρίζεται από όλους.

 Μέσα σε συνθήκες ανθυγιεινές οι καθαρίστριες εργάζονται σκληρά για να διατηρηθεί η καθαριότητα των σχολείων, στα οποία φοιτούν χιλιάδες μαθητές, σε υψηλό και αξιοπρεπές επίπεδο.

 Η καθαριότητα των σχολικών κτιρίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των καθαριστριών που καλούνται και αυτές να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Κράτος, τη στιγμή που το τελευταίο δεν είναι συνεπές απέναντι τους.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην εκταμίευση των χρημάτων για να πληρωθούν τα οφειλόμενα στις  καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!