Νεκτάριος Σαντορινιός: «Τα τελικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα αποδείξουν ότι οι όποιες επιβαρύνσεις θα πάνε κυρίως στα υψηλότερα στρώματα, που τόσο καιρό δεν πλήρωσαν μια»

Συνέντευξη παραχώρησε χθες (28/3/16) ο Νεκτάριος Σαντορινιός στον ραδιοσταθμό Αθήνα 98,4 και στον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου σχολίασε την πορεία της διαπραγμάτευσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα θα έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα. Αναφέρθηκε, ακόμη, συνολικά στο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Τέλος ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ερωτώμενος για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξήγησε την λύση που είχε προτείνει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ- τότε- και ανέφερε πως οι μετέπειτα κυβερνήσεις δεν είχαν καμία απολύτων πολιτική πάνω στο ζήτημα.  

Για την αξιολόγηση

«Πιστεύω ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια και από κει και πέρα, αναμένουμε τους επικεφαλής των θεσμών για να κλείσει η αξιολόγηση».

«Στην ερώτησή σας, κατηγορήσατε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δείχνει εύνοια στους δημοσίους υπαλλήλους γιατί αυτός είναι, όπως είπατε, ο πελατειακός χώρος μας. Θα σας θυμίσω λοιπόν ότι στο Δημόσιο έχουν γίνει αθρόες προσλήψεις από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και σήμερα ο συνδικαλισμός αυτού του χώρου ελέγχεται από αυτά τα δυο κόμματα.  Άρα το Δημόσιο δεν είναι ο δικός μας πελατειακός χώρος».

«Εμείς έχουμε να πούμε στους πολίτες ότι επιτέλους θα υπάρξει δικαιοσύνη και αναδιανομή. Τα τελικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα αποδείξουν ότι οι όποιες επιβαρύνσεις θα πάνε κυρίως στα υψηλότερα στρώματα που τόσο καιρό, επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν πλήρωσαν μια. Δεν μπορούν μια ζωή να πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, και οι υπόλοιποι να είναι στο απυρόβλητο».

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Προσφυγικό

«Έχουμε συνομολογήσει σε μια συγκεκριμένη συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει διαδικασία παροχής ασύλου στους πρόσφυγες και από κει και πέρα μετεγκατάστασής τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- μετεγκατάσταση από την Ελλάδα και από την Τουρκία. Εμείς δεν έχουμε συνομολογήσει στο κλείσιμο των συνόρων».

«Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν απουσιάζει. Προσπαθεί να ανοίξει όσο το δυνατό περισσότερους χώρους φιλοξενίας ούτως ώστε να μεταφερθούν εκεί οι άνθρωποι που είναι στον Πειραιά και την Ειδωμένη. Η προσπάθειά μας είναι να τους πάρουμε από κει γιατί το θέλουν και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγουν από τα σύνορα».

Βασική προϋπόθεση οι ανθρώπινες συνθήκες

«Οι χώροι φιλοξενίας δεν έχουν σχέση με την Αμυγδαλέζα. Στην Αμυγδαλέζα είχαμε καταδίκες για τον τρόπο μεταχείρισης των ανθρώπων εκεί. Εμείς λέμε ότι δε μπορεί οποιοσδήποτε άνθρωπος, σε οποιοδήποτε καθεστώς και να βρίσκεται να τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης. Είναι προφανές ότι οι χώροι φιλοξενίας και τα κλειστά κέντρα που θα φτιάξουμε εμείς, βασική προϋπόθεση θα έχουν, αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονται σε ανθρώπινες συνθήκες. Η Αμυγδαλέζα, έτσι όπως λειτουργούσε, ήταν ένας χώρος κολαστήριο. Εμείς τέτοιους χώρους δε θα φτιάξουμε».

«Στην Ειδομένη δεν υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Αλλά είναι επιλογή του Κράτους να μην γίνει στην Ειδομένη οργανωμένος χώρος φιλοξενίας, γιατί είναι δίπλα στα σύνορα». 

Για τα Σκόπια

«Η ονομασία Μακεδονία που υιοθετείται από 100 και πλέον χώρες, δεν έγινε στις μέρες μας. Έγινε στις ημέρες εκείνων που σήμερα σηκώνουν κορώνες και μας δείχνουν το δάχτυλο. Είναι πολύ συγκεκριμένη η πολιτική της χώρας μας απέναντι σε αυτό το εθνικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια: καμία. Δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας».

«Η εθνική γραμμή είναι η σύνθετη ονομασία. Και επειδή με ρωτήσατε για τη θέση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για αυτό το θέμα, ο ΣΥΝ είχε αυτή τη θέση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ανέκυψε το πρόβλημα. Και να σας θυμίσω ότι δεν την είχε μόνο ο ΣΥΝ αυτή τη θέση αλλά και ο κ. Μητσοτάκης, ο τότε Πρωθυπουργός. Και ξέρετε ότι ένας από τους λόγους που έπεσε τότε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν και αυτός». «Αν τότε είχε δοθεί η λύση της σύνθετης ονομασίας και είχαμε ασχοληθεί με πιο σοβαρά προβλήματα, όπως είναι ο αλυτρωτισμός των γειτόνων, σήμερα δε θα είχαμε αυτά τα προβλήματα».

     


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!