Ηλίας Καματερός: η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσφυγικό με τον καλύτερο τρόπο για τα συμφέροντα της χώρας

Εισηγητής στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό ήταν oΒουλευτής Ηλίας Καματερός, σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής και χθες στην κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής, που παρακολουθεί στενά σε όλο αυτό το διάστημα την εξέλιξη του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, τόνισε την ανάγκη άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου, ως προϋπόθεση εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας αλλά και αναβάθμισης των υπηρεσιών ασύλου λόγω αυξημένων αναγκών.

Ο Ηλίας Καματερός σημείωσε ότι το νομοσχέδιο καλύπτει το μεγάλο κενό που υπήρχε στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Τόνισε μάλιστα ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διαλυμένη υπηρεσία ασύλου δίχως καμία οργάνωση της Πολιτείας ενώ δεν είχε υποβληθεί καν αίτημα οικονομικής βοήθειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Της χρέωσε παράλληλα πως είχε αφήσει όλη τη διαχείριση του ζητήματος στις ΜΚΟ ενώ η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να ρυθμίσει και αυτό το θέμα.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής δήλωσε ότι, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε σχέδιο εξαρχής, για αυτό ίδρυσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και διεθνοποίησε το πρόβλημα.

Ο Ηλίας Καματερός ενημέρωσε αναλυτικά για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου και κατέληξε λέγοντας «…είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος με ανθρωπιστικούς όρους, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος και για τα συμφέροντα της χώρας. Η μόνη λύση που εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και τη διεθνή αναγνώρισή της, με τα όποια οφέλη από αυτή τη διαχείριση»

Τις εισηγήσεις του Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Στην Ολομέλεια της Βουλής ... 

 

και στην κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών ... 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!