Διεκδίκηση της Δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας που υφαρπάχθηκε από το ελληνικό δημόσιο

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Σύμπραξη των εκπροσώπων σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για την διεκδίκηση της Δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας που υφαρπάχθηκε από το ελληνικό δημόσιο

Γιώργος Χατζημάρκος : Σήμερα εκπληρώνουμε μία βαριά υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα μας και την ιστορία της και στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εποχές που οι Δωδεκανήσιοι ήταν σκυφτοί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον νομικό αγώνα που ξεκινά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση του δικαίου, όσον αφορά την υφαρπαγή της δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας από το ελληνικό δημόσιο, που συνετελέσθη δολίως το 2011, συμφώνησαν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς σε συνάντηση που έγινε σήμερα, Παρασκευή 1η Απριλίου, στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος οι:  Φώτης Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Αντώνης Καμπουράκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Α΄Αντιπρόεδρος ΠΟΞ, Κώστας Κωνσταντινίδης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ιάκωβος Γρύλλης, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Λουκαράς, εκπρόσωπος  Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,Κυριάκος Κασάπης,  μέλος διοίκησης Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Γιώργος Σκιαδόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Σαρρής, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος  Μπόνης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου , Χρήστος Μαντάς, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου , Νίκος Τσούλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, Γιάννης Κλούβας, Πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου καθώς και οι δικηγόροι  Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Νομικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου και Γιώργος  Φιλιππάκος , Νομικός Σύμβουλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην διάρκεια της σύσκεψης, η οποία λόγω του μεγέθους και της σοβαρότητας του θέματος,  λαμβάνει ιστορικό χαρακτήρα, άπαντες οι συμμετέχοντες  συμφώνησαν ότι ηαπώλεια της δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ιστορία της Δωδεκανήσου, δεν αποτελεί μόνο παραχάραξη της ιστορίας, που κανένας δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει μέχρι το 2011, (οπότε ψηφίστηκε σιωπηρά ο νόμος  3965/2011 - ΦΕΚ 113 της 18ης Μαΐου 2011 που αφαιρούσε από την αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου το 75% από τα έσοδα των εκποιήσεων), αλλά και μείζον σκάνδαλο, απέναντι στο οποίο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μείνει απαθής.

Αφού συνεχάρησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πρωτοβουλία της να ανοίξει το φάκελο της Δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας,  δήλωσαν αποφασισμένοι να συμπράξουν στην απόφασή της, παράλληλα με την διαρκή πολιτική πίεση, να εξαντλήσει και όλα τα ένδικα μέσα, για να ανατρέψει τις διαμορφωθείσες καταστάσεις.

Ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους φορείς, περιέγραψε το γενικότερο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στα Δωδεκάνησα, τα τελευταία χρόνια, με τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται ο τόπος:

«Είμαστε αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην απόφασή μας να θεραπεύσουμε την βαρύτατη βλάβη που υπέστη ο τόπος μας. Και δεν είναι η μόνη. Εκείνοι που εν μια νυκτί στέρησαν από τον Δωδεκανησιακό λαό την περιουσία του, καταργώντας  το ειδικό καθεστώς που αναγνώριζε την ιδιαιτερότητά της – αυτή που έγινε απολύτως σεβαστή από το 1947 μέχρι το 2011, ανεξαρτήτως πολιτικής και πολιτειακής αλλαγής στην Ελλάδα – παραβλέπουν ότι η Δωδεκάνησος ανήκει στην πιο υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας. Παραβλέπουν ότι πρόκειται για την Περιφέρεια που έχει υποστεί την μεγαλύτερη μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μεταξύ των Περιφερειών της Ευρώπης, από το 2008 έως και το 2014. Παραβλέπουν το συντριπτικό πλήγμα που δέχτηκε η ανταγωνιστικότητά της από την αδικαιολόγητη και άνευ δημοσιονομικού αποτελέσματος, κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Παραβλέπουν ότι οι μελέτες αποτύπωσης της φτώχειας δείχνουν ότι μια στις τρεις οικογένειες στο Νότιο Αιγαίο δεν έχει ούτε έναν εργαζόμενο. Από αυτόν τον τόπο άρπαξαν και την ακίνητη περιουσία του, παραχαράσσοντας την ίδια του την ιστορία. Η σημερινή είναι μία ιστορική σύσκεψη στην οποία εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα μας και στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εποχές που οι Δωδεκανήσιοι ήταν σκυφτοί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» ανέφερε.

Οι εκπρόσωποι των φορέων από την πλευρά τους δήλωσαν αποφασισμένοι ότι δεν θα ανεχθούν  άλλο την στοχοποίηση του τόπου,  η οποία δεν μπορεί πλέον να αιτιολογηθεί με όρους λογικής και δεν υπακούει σε καμία τεκμηρίωση και θα συστρατευθούν στον κοινό αγώνα ανατροπής των αποφάσεων που συστηματικά οδηγούν την Δωδεκάνησο σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!