ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παραλύει η οικοδομική δραστηριότητα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Αγαθονήσι λόγω έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλύμνου»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παραλύει η οικοδομική δραστηριότητα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Αγαθονήσι λόγω έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλύμνου»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι παραλύει η οικοδομική δραστηριότητα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Αγαθονήσι, λόγω της αναστολής λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλύμνου, η οποία δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει.

Από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου Καλύμνου, έχει ανασταλεί, ουσιαστικά, η λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί ταυτόχρονα και κάθε οικοδομική δραστηριότητα σε αυτά τα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει ευθέως θέμα άρσης της απαγόρευσης των προσλήψεων για τους νησιωτικούς δήμους, επισημαίνοντας ότι για να ασκηθούν οι αρμοδιότητες των δήμων πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό.

Παράλληλα, αναφέρεται στις αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών από την παύση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Άμεση πρόσληψη μηχανικών και τεχνικού προσωπικού στο Δήμο Καλύμνου, προκειμένου να λειτουργήσει η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και να μη δημιουργούνται προβλήματα στην οικοδομική δραστηριότητα»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε οι οριζόντιες ρυθμίσεις για την απαγόρευση των προσλήψεων έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους νησιωτικούς δήμους, που είναι υποστελεχωμένοι και δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό για να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους.

Ο Δήμος Καλύμνου αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου έχει αναστείλει τη λειτουργία της από τις 2 Μαρτίου, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνακόλουθη διακοπή και παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας αφού η αναστολή λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης δεν αφορά μόνο στην έκδοση νέων αδειών αλλά και οποιαδήποτε διοικητική πράξη ή ενέργεια που αφορά σε όσες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος, η αναστολή της λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλύμνου δεν αφορά μόνο στην οικοδομική δραστηριότητα στην Κάλυμνο, αλλά και στα γειτονικά νησιά.

Δηλαδή στην Πάτμο, στους Λειψούς, στην Αστυπάλαια και στο Αγαθονήσι.

Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια δύσκολη συγκυρία, η παύση της οικοδομικής δραστηριότητας έχει αρνητικές συνέπειες για πολίτες, επαγγελματίες αλλά και για την τοπική οικονομία των νησιών.

Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων για τους νησιωτικούς δήμους και ιδιαίτερα για όσους αδυνατούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Καλύμνου με την αναστολή λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης και πως σκοπεύει να συμβάλλει στην επίλυσή του.

2. Εάν προτίθεται να άρει άμεσα την απαγόρευση προσλήψεων για τους νησιωτικούς δήμους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

 

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!