Δ. Γάκης: «Η ολοκλήρωση του σχεδίου για ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση»

«Δημήτρης Γάκης: Η ολοκλήρωση του σχεδίου για ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικόλαο Βούτση, συμμετείχε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στην ημερίδα για την κοινωνική ασφάλιση που οργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με θέμα: «Μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα και επάρκεια παροχών στην Κοινωνική Ασφάλιση;». Μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, ο Δημήτρη Γάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, είναι το «κλειδί» ώστε να μην ανακοπεί η δυναμική των τελευταίων μηνών για ανάκαμψη της οικονομίας και η επιτυχής ολοκλήρωση τους θα βοηθήσει ώστε να μπούμε σε μια πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης με μακροχρόνιο ορίζοντα. Η Βουλή, πάντα ανοικτή σε διάλογο με την κοινωνία, έχει τη δικιά της ουσιαστική και δημιουργική συμβολή στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου, σύγχρονου και κοινωνικά δίκαιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Στη βάση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και αξιοποιώντας με υπευθυνότητα και διαφάνεια το θεσμικό της ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτής της διασύνδεσης του Κοινοβουλίου με την κοινωνία, επαινούμε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης επιστημονικών εργαλείων για την προβολή/συζήτηση του ζητήματος της βιώσιμης κοινωνικής ασφάλισης και της διατύπωσης προτάσεων που γίνεται με συντονισμένες και σοβαρές πρωτοβουλίες ανάδειξης της πλούσιας εμπειρίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για το κρίσιμο αυτό κοινωνικό θέμα».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σε παρέμβαση του στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, αντέδρασε άμεσα στην εκτίμηση του καθηγητή Τ. Γιαννίτση, ότι η αλληλεγγύη των γενεών που εξασφάλιζε την χρηματοδότηση και βιωσιμότητα του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, μετατράπηκε σε πόλεμο των γενεών. Ο Δημήτρης Γάκης επεσήμανε τον κίνδυνο που εμπεριέχει – έστω και σε επίπεδο αναφοράς – η εμφάνιση νέων «διχαστικών» γραμμών μέσα στην κοινωνία, στην ίδια την οικογένεια, που μπορεί να στρέψουν τους γονείς και τα εγγόνια εναντίων των πατεράδων και των παππούδων τους, στο όνομα μιας δήθεν μελλοντικής βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Πρόκειται, για μια επικίνδυνη αντίληψη που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την πλήρη οικογενειακή και κοινωνική αποσύνθεση στην ευαίσθητη ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-                        


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!