ΣΥΡΙΖΑ Κω για την πρόσβαση ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας

Μόνο με το ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρά τον πόλεμο που δέχεται, μέσα κι έξω από τη χώρα, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για την στήριξη των αδύναμων συμπατριωτών μας.

Εν τω μεταξύ υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τις σχετικές ρυθμίσεις.

Με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία πρόσβασης στις Δημόσιες Δομές Υγείας καθώς και παροχής νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους (μη άμεσα ή μη έμμεσα ασφαλισμένοι σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα, όσοι έχουν απολέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις και δεν δικαιούνται παροχών υγείας λόγων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία) και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «οι παροχές που διασφαλίζει η ΚΥΑ είναι ισότιμες με τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, καταργείται κάθε οικονομική επιβάρυνση για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Όσον αφορά τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, το υπουργείο Υγείας διαμορφώνει σύστημα συνδυασμένων κριτηρίων (ανάλογα τις παθήσεις, το αν είναι χρόνιες ή αν πρόκειται για ΑΜΕΑ), προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!