ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανέτοιμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει τους κτηνοτρόφους...»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανέτοιμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει τους κτηνοτρόφους που κινδυνεύουν να χάσουν το ζωικό τους κεφάλαιο από λοιμώδη νοσήματα»

Ερώτηση κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Οι Βουλευτές θέτουν το ζήτημα της προστασίας της υγείας του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων από λοιμώδη νοσήματα, όπως είναι ο μελιταίος πυρετός και η οζώδη δερματίτιδα.

Θέτουν θέμα  επάρκειας του αποθέματος των εμβολίων για τον μελιταίο πυρετό αλλά και προμήθειας εμβολίων για τον καταρροϊκό πυρετό και άλλα λοιμώδη νοσήματα.

Ερωτούν, επίσης, τον Υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει στις παραμεθόριες περιοχές και στα νησιά του Αιγαίου για να μειωθεί ο κίνδυνος εισόδου στη χώρα λοιμωδών νοσημάτων που απειλούν την υγεία των ζώων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζεται ανέτοιμο να στηρίξει τους κτηνοτρόφους που κινδυνεύουν να δουν το ζωικό τους κεφάλαιο να υφίσταται απώλειες από λοιμώδη νοσήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης του μελιταίου πυρετού θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους, αφού η χώρα δεν πέρασε τη σχετική αξιολόγηση και δεν θα ενισχυθεί με κοινοτικά κονδύλια».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!