Μαθητές από το ακριτικό Αγαθονήσι φιλοξενεί στη Ρόδο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Μαθητές από το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις του ακριτικού Αγαθονησίου επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Ρόδο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν.

Τους τέσσερις μαθητές και μαθήτριες και τους δύο εκπαιδευτικούς που τους συνοδεύουν, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ρόδο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  υποδέχθηκαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Ανανίας, που είναι υπεύθυνος για την συγκεκριμένη δράση, οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ευστρατίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Περιφερειακού Μεγάρου και ζήτησαν να ενημερωθούν για την έργο και την λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το διάρκειας επτά ημερών πρόγραμμά τους, εκτός από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα  που συμμετέχουν σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου , περιλαμβάνει πενθήμερη περιήγηση στα αξιοθέατα της Ρόδου, για να γνωρίζουν το νησί και την ιστορία του.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των παιδιών οργανώθηκε από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Μεταξύ των τεσσάρων μαθητών από το Αγαθονήσι που βρίσκονται στη Ρόδο, είναι και  μικρή συγγραφέας Θεολογία Κανέλλη που  βραβεύτηκε για το παραμύθι της «Φίνος ο Δελφίνος σε δίαιτα!» στον μαθητικό  διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού που οργάνωσε πριν ένα χρόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε όλα τα δημοτικά σχολεία των νησιών της, με θέμα: «Οι μικροί νησιώτες, η δύναμη της φύσης, η ενέργεια και το περιβάλλον» με σκοπό οι μαθητές και οι νέοι να έρθουν πιο κοντά στην ιδέα της αειφορίας και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!