Ηλίας Καματερός: πως ενισχύεται η Υγεία στην Κω

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο κτίριο που έχει κατασκευαστεί εδώ και χρόνια για να στεγάσει το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός, με τον Έπαρχο Γιώργο Χαλκιδιό, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Τσακίρη, τον ιατρό Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Κοπάδη και το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Κω Νεκτάριο Γεωργαντή.

Ο Ηλίας Καματερός, τον οποίο συνόδευαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κω, συζήτησε αρχικά με εκπροσώπους της Επιτροπής Πολιτών και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας Νίκο Τάλλαρο, ενώ στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Μαραγκός και ο νέος Πρόεδρος της Τ.Ο. Κω της Ν.Δ. Κώστας Χόνδρος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρόντος του γιατρού της Αντιμάχειας Τάσου Μεταξά, ο Ηλίας Καματερός περιέγραψε αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που το επιβάρυναν τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανατάξει το σύστημα Υγείας σε όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά από το 2009, η κυβέρνηση προχώρησε:

  1. σε αύξηση δαπανών για την Υγεία, και
  2. σε προσλήψεις προσωπικού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για πρόσληψη αγροτικών γιατρών σε όλα τα χωριά της Κω ενώ στο προηγούμενο διάστημα στάλθηκε και αγροτικός γιατρός στην Αντιμάχεια, τον οποίο, όπως δήλωσε ο Ηλίας Καματερός, κακώς τον κράτησε το Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ έχουν εγκριθεί 3500 προσλήψεις και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους πρώτους 1095, εκ των οποίων έρχονται στην Κω:

-          1 ΠΕ Φαρμακοποιός,

-          2 ΤΕ Νοσηλευτικής,

-          1 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής και

-          1 ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών.

Από τους Επικουρικούς έρχονται:

-          1 ΠΕ Φαρμακοποιός, και

-          1 ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.

Από τους μόνιμο προσωπικό έρχονται:

-          3 γιατροί, και

-          5 Νοσηλευτικής και λοιπών ειδικοτήτων.

Παράλληλα, από τις 4 θέσεις Επικουρικών γιατρών που ζήτησε το Νοσοκομείο της Κω, γίνεται προκήρυξη για:

-          3 Παιδίατρους, και

-          1 Χειρουργό.

Εν τω μεταξύ έχουν έρθει ήδη στο Νοσοκομείο Κω, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 5 γιατροί και 5 νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ έχει παραταθεί για ακόμη ένα χρόνο η σύμβαση των Επικουρικών γιατρών.

Σημείωσε επίσης ότι με το παράλληλο πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση δόθηκαν κίνητρα στους γιατρούς να έρχονται στα νησιά και η δυνατότητα στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει οικονομικά στην ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας.

Σε αυτό το σημείο, ο Έπαρχος Γιώργος Χαλκιδιός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στον Περιφερειάρχη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου στην ενίσχυση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

Ο Ηλίας Καματερός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κυκεώνα προβλημάτων αφού δεκάδες Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα δε λειτουργούν, όπως και το Κ.Υ. Αντιμάχειας, το οποίο παρότι εγκαινιάστηκε πριν από επτά χρόνια δεν απέκτησε ποτέ Οργανισμό Λειτουργίας.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και διερευνά λύση σε αυτή την κατεύθυνση. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μέχρι την πλήρη λειτουργία του θα ενισχυθεί το Ιατρείο Αντιμάχειας με προσωπικό και προγραμματισμένες επισκέψεις Τεχνολόγων Εργαστηρίων και Ακτινολογικού. Όλα αυτά, τόνισε, μπορούν να γίνουν κατά τον καλύτερο τρόπο σε συνεργασία των γιατρών με τη νέα Διοίκηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ανακοίνωσε, προγραμματίζεται κοινή σύσκεψη με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, στην Κω.

Παράλληλα γίνεται επεξεργασία τροποποίησης ώστε τα Νοσοκομεία Κω και Καλύμνου να επανακτήσουν την αυτονομία τους και να πάψουν να υπάγονται στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε θετική την ενεργοποίηση των κατοίκων της Αντιμάχειας για το Κέντρο Υγείας και τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων, χωρίς εξαιρέσεις, για την αναβάθμιση της Υγείας στην Κω. Άλλωστε, όπως είπε, στο ζήτημα της Υγείας δε χωράνε μικροπολιτικές σκοπιμότητες αν και κάποιους βολεύει η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!