ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση καταργεί νηπιαγωγεία σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τη ρύθμιση που ενέταξε το Υπουργείο Παιδείας στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου για την έρευνα, με την οποία οδηγούνται, ουσιαστικά, σε συγχώνευση ή κλείσιμο νηπιαγωγεία στις νησιωτικές, δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που η κυβέρνηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά, θα απαιτείται για πρώτη φορά συγκεκριμένος αριθμός νηπίων ανά νηπιαγωγό σε αυτές τις περιοχές.

Συγκεκριμένα, θα απαιτείται ένας νηπιαγωγός για κάθε πέντε νήπια σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές και ένας νηπιαγωγός για κάθε δεκατέσσερα νήπια σε αστικές περιοχές.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, είτε θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν πολλά νηπιαγωγεία σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Γονείς και νήπια θα διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φοιτούν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να μην ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη για τα νηπιαγωγεία των νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!