Νεκτάριος Σαντορινιός: Σημαντική η νέα πρόσκληση για χρηματοδότηση έργων αφαλάτωσης στα νησιά από το ΕΣΠΑ

Θέμα: «Νεκτάριος Σαντορινιός: Σημαντική η νέα πρόσκληση για χρηματοδότηση έργων αφαλάτωσης στα νησιά από το ΕΣΠΑ»

Μεγάλη ευκαιρία για τα νησιά, χαρακτήρισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, το πρόγραμμα επενδύσεων για την εφαρμογή συστημάτων αφαλάτωσης. 16.000.000€ θα διατεθούν σε Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και στους Συνδέσμους Ύδρευσης- Αποχέτευσης για την υλοποίηση εμπροσθοβαρών έργων για την παραγωγή πόσιμου νερού σε νησιωτικές ή και παράκτιες περιοχές αλλά και σε νησιά-τουριστικούς πόλους, στα οποία η υδροδότηση με μεταφορά πόσιμου νερού έχει υψηλό κόστος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο αφορά νέα έργα αφαλάτωσης, ώριμα δηλαδή προς υλοποίηση, που θα στοχεύουν στην αυτονομία υδροδότησης των τουριστικών νησιών, με απεξάρτηση από την δαπανηρή μεταφορά πόσιμου νερού.

Το Επιχειρησιακό αυτό Πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, προβλέπει- μεταξύ άλλων- την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων αφαλάτωσης θαλασσινού/υφάλμυρου νερού με τα αναγκαία έργα υδροληψίας και διάθεσης των παραπροϊόντων, καθώς και ένα νέο δίκτυο μεταφοράς αφαλατωμένου νερού με τα απαραίτητα αντλιοστάσια και δεξαμενές αποθήκευσης, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας με την παροχή πόσιμου νερού, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μόνιμου και εποχιακού πληθυσμού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών διαμονής των επισκεπτών.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, τέλος, σχολίασε ότι οι πραγματικές πολιτικές για την νησιωτικότητα είναι αυτές που απαντούν στις βασικές ανάγκες των νησιών και που υπηρετούν την ενίσχυση των έργων υποδομής και ανάπτυξης των περιοχών μας.  


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!