ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να επαναλειτουργήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κάρπαθο»

Ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία ζητά την επαναλειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κάρπαθο.

Όπως είναι γνωστό το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κάρπαθο είχε λειτουργήσει για πρώτη φορά το 2008 και η λειτουργία του ανεστάλη το 2012.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η επαναλειτουργία του είναι επιβεβλημένη αφού υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων και τονίζει ότι: «όλοι οι άνθρωποι διεκδικούν το δικαίωμα στη γνώση και στην εκπαίδευση».

Κατέθεσε, επίσης, και αναφορά στον Υπουργό, διαβιβάζοντας σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Καρπάθου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κάρπαθο»

Κύριε Υπουργέ,

Η Πολιτεία οφείλει να αναπτύσσει τις υποδομές της δια βίου μάθησης στις περιοχές που υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτές και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές.

Όπως, ίσως, γνωρίζετε στην Κάρπαθο, την περίοδο 2008-2012, λειτούργησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Η λειτουργία του, όμως, ανεστάλη το 2012 με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων να φοιτήσουν σε αυτό.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει, στο νησί υπάρχει σε πρώτη φάση ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να φοιτήσει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ήδη ο Δήμος Καρπάθου με έγγραφο που σας απέστειλε με αρ.πρ.2472 στις 30 Μαρτίου, επισημαίνει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και επισυνάπτει και τα στοιχεία των 16 ενδιαφερομένων, ο αριθμός των οποίων είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί αν ανακοινωθεί η επαναλειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Είναι σαφές ότι το Υπουργείο οφείλει να επανεξετάσει το ζήτημα κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Κυρίως, όμως, οφείλει να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμα στη γνώση και στην εκπαίδευση.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται, με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει, να αναλάβει πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κάρπαθο, από τη νέα σχολική περίοδο 2016-2017.

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

 

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!