Δημήτρης Γάκης: «Στηρίζουμε τις Περιφέρειες της καινοτομίας και της εξωστρέφειας που ανοίγουν δρόμο για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό»

Για την ανάγκη της αξιοποίηση των έξυπνων τεχνολογιών στην οικονομία – ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα - για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και την ενεργοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην αύξηση της απασχόλησης και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από τις περιφερειακές ανισότητες σε τοπικό επίπεδο, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Δημήτρης Γάκης, στη συζήτηση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσσαλίας, την Τρίτη 12.04.16 στη Βουλή. 

Το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περίοδο 2015-2019, παρουσίασε στην Επιτροπή ο Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε χαρακτηριστικά, ότι «στην Επιτροπή Περιφερειών διεκδικούμε και επεξεργαζόμαστε προτάσεις, ώστε στο πλαίσιο, είτε του νέου αναπτυξιακού νόμου, είτε στη δημιουργία των νέων αναπτυξιακών ταμείων, να λαμβάνονται ειδικές μέριμνες που να ενισχύουν τον ανταγωνισμό στην επιχειρηματικότητα και την οικονομία. Είναι κατανοητό, ότι για να διασφαλιστεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, απαιτείται ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα μακροχρόνιου ορίζοντα, τα πρώτα βήματα του οποίου υλοποιούνται άμεσα από την κυβέρνηση, μέσα από, πρώτον, τον νέο αναπτυξιακό νόμο που εστιάζει στις επιχειρήσεις «startup», στην καινοτομία και στην νεανική επιχειρηματικότητα και δεύτερον, μέσα από το Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο θα συγκεντρώσει όλα τα χρηματοδοτικά μέσα για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την ενίσχυση δυναμικών κλάδων, όπως είναι ο αγροδιατροφικός. Στον τομέα αυτό, τόνισε ο βουλευτής, είναι σημαντική και χρήσιμη η εμπειρία της Θεσσαλίας, σημειώνοντας, ότι στη συνέχεια (η Επιτροπή) περιμένει να ακούσει από τον Περιφερειάρχη τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές εφαρμογής δράσεων και έργων στο κρίσιμο τομέα της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης ποιοτικών αγροτικών προϊόντων αλλά και της διασύνδεσης, του πρωτογενούς τομέα με άλλες σύγχρονες δραστηριότητες, όπως είναι ο Τουρισμός, η προώθηση βιολογικών προϊόντων και προϊόντων με όνομα και καταγωγή, τα έξυπνα συστήματα, η ενέργεια, κ.ά».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική ομιλία του, ο Δημήτρης Γάκης, συνόψισε τη μέχρι σήμερα εμπειρία από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής πάνω στο θέμα: «Στρατηγικός σχεδιασμός των Περιφερειών», υπογραμμίζοντας τα εξής σημεία: «Στηρίζουμε την αναπτυξιακή προσπάθεια των Περιφερειών και συνεχίσουμε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Περιφερειακών Αρχών και της Βουλής, σε θέματα που αφορούν την ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύχρωμες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε τοπικό Αυτοδιοικητικό πρόβλημα και πρωτοβουλία, που ενισχύει την κοινωνική συνοχή της χώρας. Στηρίζουμε τις Περιφέρειες της καινοτομίας και της εξωστρέφειας που ανοίγουν δρόμο για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!