ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κύριε Δήμαρχε, Σε συνέχεια ερωτήματος που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Απριλίου 2016 , σχετικά με  την ένταξη στο Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, της πράξης  εξοπλισμού Πυροσβεστικού Σώματος, και επειδή δηλώσατε ότι η εν λόγω πράξη αφορά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013,σας ενημερώνουμε ότι:

1. «Με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζηµάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» η πράξη «Εξοπλισµός Πυροσβεστικού Σώµατος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» µε προϋπολογισµό 2,9 εκ. €.΄

Το έργο αφορά στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του πυροσβεστικού - διασωστικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών μέσων.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια περιλαμβάνει:

• Τέσσερα (4) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού µε αυτόνοµο πυροσβεστικό συγκρότηµα για τα νησιά Άνδρο, Νάξο, Τήνο και Κάρπαθο.

• ∆ύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόµου, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού για τα νησιά Σύρο και Ρόδο.

 • Πέντε (5) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόµου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού για τα νησιά Άνδρο, Πάρο, Νάξο, Ρόδο και Κάρπαθο.

• Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχηµα (4Χ4), εκτός δρόµου, χωρητικότητας 4000 λίτρων νερού για το νησί της Καρπάθου.

• ∆ύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόµου, χωρητικότητας 5000 λίτρων νερού για τα νησιά Κάρπαθο και Σύρο.

 • Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχηµα (6Χ4), εκτός δρόµου, χωρητικότητας 10000 λίτρων νερού και 1 Αυτοκίνητο Επιβατηγό Τύπου Βαν για την Κάρπαθο.

Τέλος περιλαμβάνεται ειδικός εξοπλισµός δασοπυρόσβεσης (Επινώτιοι πυροσβεστήρες, αντιπυρικές στολές προσέγγισης και ατοµικές προσωπίδες) για τα νησιά της Σύρου, Ρόδου και Κω»

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η Κάλυμνος για άλλη μια φορά λάμπει δια της απουσίας της, λες κι αυτό το νησί αποτελεί κομμάτι άλλης επικράτειας.

2. Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ,Κύριε δήμαρχε, ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης όπου  προήδρευσε ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α., Παν. Κουρουμπλής και τέθηκε το ζήτημα της αδυναμίας χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ των δράσεων Συνδέσμων που έχουν συσταθεί στην Αυτοδιοίκηση και έχουν ως αποστολή τους την πρόληψη και προστασία δασικών εκτάσεων. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να αναζητηθεί λύση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το απαιτούμενο ποσό για την υλοποίηση δράσεων αντιπυρικής προστασίας.

Επειδή η Κάλυμνος μας έχει άμεση ανάγκη εξοπλισμού και χρηματοδότησης, για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας, Παρακαλούμε όπως  μεριμνήσετε, , ούτως ώστε εγκαίρως ο Δήμος μας να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν μέσα από την προαναφερόμενη δράση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!