Κατατέθηκε τροπολογία του Νεκτάριου Σαντορινιού για την παράταση της ΚΥΑ περί παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ Α’ βαθμού

Θέμα: «Κατατέθηκε τροπολογία του Νεκτάριου Σαντορινιού για την παράταση της ΚΥΑ περί  παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ Α’ βαθμού»

Τροπολογία κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με την παράταση για ένα έτος της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (με αρ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015), που αφορά την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ Α’ βαθμού. Την τροπολογία συνυπέγραψαν συνολικά δεκαπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και θα ενσωματωθεί στον νόμο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμού που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, στο κείμενο της τροπολογίας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου επίκειται και με δεδομένες τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτους, Δήμοι και Δημόσιο κινδυνεύουν να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους από τις διάφορες χρήσεις του αιγιαλού.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υπογράμμισε στο σκεπτικό κατάθεσης της τροπολογίας, ότι με την παράταση της ΚΥΑ αποτρέπεται, σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο, η μείωση των εσόδων του Δημοσίου και η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των Δήμων και η ανατροπή των προϋπολογισμών τους. Παράλληλα, όμως, όπως συμπλήρωσε προστατεύει περιβαλλοντικά τις παραλίες και τις τοπικές κοινότητες από την όποια αιφνίδια ανατροπή στη διαχείρισή τους προκύψει από την έλλειψη ισχύος του παρόντος νομοθετικού πλαισίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός, υποστηρίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ότι στη ρύθμιση που κατατέθηκε, κατοχυρώνεται, προσωρινά, η παραχώρηση δικαιωμάτων απλής χρήσης επί του αιγιαλού και της παραλίας, στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. για την άσκηση δραστηριοτήτων, ήπιων και συμβατών με το φυσικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ρύθμιση οι ΟΤΑ έχουν την ευθύνη άσκησης προληπτικού ελέγχου και εποπτείας, ώστε να αποφεύγονται παραβιάσεις των όρων της παραχώρησης και η αναίρεση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του αιγιαλού και της παραλίας. Επίσης η παράταση της ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης αφορά συμβάσεις που θα συναφθούν από τις 30/4/16 και δεν συνιστά παράταση των συμβάσεων παραχώρησης σε τρίτους που έχουν συναφθεί έως 30.04.2016. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!