Η συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον νέο διοικητή της ΠΥΡ

Θέμα ημερών η επαναλειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των πυροσβεστικών οχημάτων, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 2,9 εκατ. ευρώ.

Τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ρόδο, Πύραρχο κ. Ηλία Τσάπουρα δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της επίσκεψης, επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του νέου διοικητή, η συζήτηση είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, σχετικά με την συνεργασία και την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Τσάπουρας ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Ευστρατίου, για την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η επαναδραστηριοποίηση της οποίας είναι θέμα ημερών και μόλις η σχετική απόφαση εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σημειώνεται ότι το προσωπικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, εκτός των άλλων περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, βρίσκεται στην διάθεση της ΠΥΡ και συνδράμει το έργο της όποτε χρειαστεί και κυρίως καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον νέο Διοικητή της ΠΥΡ και για την εξέλιξη του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, για την προμήθεια των οποίων ο κ. Χατζημάρκος είχε δεσμεύσει κονδύλι ύψους 2,9 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020». Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των οχημάτων έχει ολοκληρωθεί και ο Περιφερειάρχης αναμένει από το Πυροσβεστικό Σώμα, κεντρικά, και από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου που διενήργησε τον διαγωνισμό, τα σχέδια των συμβάσεων προκειμένου να τα υπογράψει. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!