Κοινή δήλωση των βουλευτών Δωδεκανήσου, Ν. Σαντορινιού, Δ. Γάκη και Ηλ. Καματερού, για τη λειτουργία των πυλών εισόδου σε Λέρο και Κάλυμνο

Κοινή δήλωση των βουλευτών Δωδεκανήσου, Ν. Σαντορινιού, Δ. Γάκη και Ηλ. Καματερού, για τη λειτουργία των πυλών εισόδου σε Λέρο και Κάλυμνο. «Η κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού στα νησιά του Αιγαίου, με την κατάλληλη οργάνωση και με ανθρωπισμό, είναι η πιο ηχηρή απάντηση στις «κραυγές» διαχωρισμού και στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Με πρωτοβουλία και προσωπική παρέμβαση των βουλευτών Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιού, Δ. Γάκη και Ηλ. Καματερού, προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ν. Τόσκα, υπεγράφη η απόφαση για τη δωδεκάμηνη λειτουργία των πυλών εισόδου σε Λέρο και Κάλυμνο. Δικαιώνεται έτσι ένα πάγιο αίτημα φορέων και κατοίκων των δύο νησιών, θέτοντας με τον πιο κατάλληλο τρόπο νέες βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Καλύμνου και της Λέρου.

Η κυβέρνηση, με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ειλικρίνεια, αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξή της στις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες που δέχθηκαν έντονες «πιέσεις» από τις προσφυγικές ροές. Η υπεύθυνη αυτή πράξη, έρχεται σε αντίθεση με τις έωλες καταγγελίες του δημάρχου Λέρου, ο οποίος με επικοινωνιακές εξάρσεις, επιτέθηκε και συκοφάντησε την κυβέρνηση, ότι δήθεν τον παραπλάνησε και δεν κρατά τις υποσχέσεις της. Δηλώσεις, εμφανούς σκοπιμότητας και εφήμερης αντοχής.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία της συντριπτικής πλειονότητας των Δωδεκανησίων σ’ αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά τους κατοίκους των νησιών μας, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ευρύτερη συναίνεση και την υλοποίηση μιας ρεαλιστικής πολιτικής αλληλεγγύης και ανθρωπισμού για την επίλυση του προσφυγικού. Θα είμαστε απέναντι στις ξενοφοβικές κραυγές απομόνωσης και περιθωριοποίησης.

Με πράξεις και όχι με λόγια.

Με ουσία και χωρίς επικοινωνιακές και «μικροπολιτικές» σκοπιμότητες.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!