Η Καματερός: ομιλία στο σχέδιο νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Σημαντικό βήμα που επαναφέρει την έννοια και το ρόλο του συνεταιρισμού στους αγρότες, που τον έχουν ανάγκη, χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Ο Ηλίας Καματερός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αλιείας, ζητώντας μέτρα προστασίας των επαγγελματιών αλιέων, με την εφαρμογή κανόνων στην ερασιτεχνική αλιεία.

Σημαντικό βήμα που επαναφέρει την έννοια και το ρόλο του συνεταιρισμού στους αγρότες, που τον έχουν ανάγκη, χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Το σχέδιο νόμου βάζει τέλος στη μέχρι τώρα υποβάθμιση και εκφυλισμό των αγροτικών συνεταιρισμών, δήλωσε ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής, τονίζοντας ότι ειδικά στα νησιά θα βοηθήσει πολύ τους αγρότες, παρότι δεν αρκεί η δημιουργία συνεταιρισμών, αφού χρειάζονται παράλληλα μέτρα υλοποίησης της νησιωτικότητας, όπως είπε.

Ο Ηλίας Καματερός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αλιείας, ζητώντας μέτρα προστασίας των επαγγελματιών αλιέων, με την εφαρμογή κανόνων στην ερασιτεχνική αλιεία.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως μη θετικό γεγονός την απόσυρση του άρθρου 43, που έθετε κανόνες, σημειώνοντας ότι ναι μεν δεν είναι όλοι οι ερασιτέχνες αλιείς το ίδιο αλλά δημιουργείται κενό μέχρι να έρθει νέο σχέδιο για την αλιεία, όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός.

Όσον αφορά στην παράταση ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη χρήση των παραλιών από τους ΟΤΑ, μετά την απόφαση του ΣτΕ που δεν έδινε τέτοια δυνατότητα, ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής χαρακτήρισε πολύ θετική και αναγκαία την τροπολογία που κατατέθηκε για τις παραλίες αλλά σημείωσε ότι δεν αρκεί.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα που απαιτούν και άλλες τροποποιήσεις ώστε π.χ. να επανέλθει το προτιμησιακό καθεστώς για τις παράλιες επιχειρήσεις και να αντιμετωπιστούν οικονομικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από υπέρογκες αυξήσεις στο τέλος χρήσης.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!