Δήμος Καλυμνίων για την "πατρότητα" της πιστοποίησης των Θερμοπηγών Καλύμνου

H απόφαση αναγνώρισης του φυσικού πόρου από τις Θερμοπηγές της Καλύμνου, ως ιαματικού, με την πρόσφατη δημοσίευση του ΦΕΚ 1113/19-4-2016, αποτελεί ασφαλώς μια προσπάθεια χρόνων, η οποία τελεσφόρησε με τρόπο απόλυτα θετικό για το νησί  μας.   

Ωστόσο, την πατρότητα της έσπευσε εναγωνίως να διεκδικήσει με δελτίο τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» αναφέροντας, ότι οι δικές του προσπάθειες ξεκίνησαν το 2012 για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, με αποτέλεσμα να κατατεθεί πλήρης φάκελος για την αναγνώρισή τους στις 7/8/2014.

Παρόλα αυτά, όπως προκύπτει από την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής, ο υποβληθείς φάκελος στις 7/8/2014 παρουσίαζε ουσιώδεις ελλείψεις καθώς δεν περιελάμβανε πρόσφατες μικροβιολογικές αναλύσεις και ως εκ τούτου «δεν ήταν δυνατόν να προβεί η εν λόγω επιτροπή σε γνωμοδότηση αναγνώρισης του φυσικού πόρου ως ιαματικού και ο φάκελος παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση».

Η επίσημη πιστοποίηση λοιπόν των ιαματικών πηγών της Καλύμνου, ήρθε  όταν στις 17/8/2015 εστάλησαν -από τη Δημαρχία Γαλουζή πλέον - σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή τα τοπογραφικά της περιοχής καθώς και οι επικαιροποιημένες μικροβιολογικές αναλύσεις, οι οποίες ήταν καθαρές.      

Ο καθένας μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του, σχετικά με το  ποιός έχει τη δυνατότητα να φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα και ποιός πελαγοδρομεί σε ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς καμία ουσία .

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2020 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!