Επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στη Λέρο και στην Πάτμο

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, επισκέφθηκε τη Μεγάλη εβδομάδα τη Λέρο και την Πάτμο.

Στη Λέρο, επισκέφθηκε το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης του νησιού, περιηγήθηκε στους χώρους του και συνομίλησε με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στη Λέρο, σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους. Ο βουλευτής, ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα σε θέματα διαδικασιών και λειτουργίας του Κέντρου, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και για ενέργειες που πρόκειται να γίνουν άμεσα για να βελτιωθεί η λειτουργία του. Ο κ. Γάκης επισκέφτηκε επίσης τη δομή φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων ΠΙΚΠΑ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται εκεί, όπως και με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το έργο και τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει η κοινωνική αυτή δομή. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση για λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις του προσφυγικού στο νησί, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι στη Λέρο και το Αγαθονήσι λειτουργεί η Έκθεση με έργα Ελλήνων γελοιογράφων για το προσφυγικό «το Μετέωρο Βήμα», που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, πολιτισμού και ουμανισμού από την ακριτική Δωδεκάνησο σ’ όλο τον πλανήτη.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, την Μεγάλη Πέμπτη, μετέβη στην Πάτμο και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την Τελετή του Νιπτήρα που αναπαριστά με αυθεντικότητα και ταπεινότητα το Μυστικό Δείπνο. Ένα συναρπαστικό δρώμενο που με κατάνυξη και σε συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και φέτος στο νησί της Πάτμου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!