ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία δεν μπορεί να γίνει με την κυβέρνηση να δημιουργεί τετελεσμένα στο χώρο της εκπαίδευσης»

Έντονα επικριτικός ήταν στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναρωτήθηκε τι είδους εθνικός διάλογος για την Παιδεία μπορεί να διεξαχθεί όταν η κυβέρνηση δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα και παράλληλα καταργεί, ουσιαστικά, το νόμο 4130 για την έρευνα.

              Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε το πρόβλημα αντισυνταγματικότητας που έχει ανακύψει με το νόμο Μπαλτά για τον τρόπο και τη διαδικασία επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι η απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιβεβαιώνει ότι οι σχετικές ρυθμίσεις παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της αριστείας.

               Ο κ. Κόνσολας έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την επιχειρηματικότητα στα σχολεία.

               Ταυτόχρονα, στηλίτευσε τις διατάξεις του νομοσχεδίου που ουσιαστικά οδηγούν σε κατακερματισμό τον τομέα της έρευνας, επισημαίνοντας ότι ενώ με το νόμο 4130, του οποίου ήταν και εισηγητής, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την έρευνα, την  τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία έπρεπε να περάσει από την έγκριση της Βουλής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί τη συγκεκριμένη διάταξη και μεταφέρει την αρμοδιότητα στον Υπουργό Παιδείας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!