Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την 71η επέτειο της 8ης Μαΐου 1945 στη Σύμη και τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης

Η 8η Μαΐου 1945 είναι μια ημέρα υπερηφάνειας για την Ευρώπη, ημέρα γιορτής και ελπίδας για την ανθρωπότητα, ένα ορόσημο που άλλαξε τον κόσμο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την 71η επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα μνήμης και αιώνιας τιμής που σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και ημέρα που στη Σύμη τιμάται η επέτειος της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της χωρίς όρους παράδοσης της Δωδεκανήσου από τον αρχηγό των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο Βρετανό αρχιστράτηγο των συμμαχικών δυνάμεων της Μέσης Ανατολής και στον Ιερό Λόχο του συνταγματάρχη Τσιγάντε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, 71 χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και την αντιναζιστική Νίκη, από τη Σύμη, στέλνουμε σ’ όλο τον πλανήτη ένα μήνυμα ελπίδας, ειρήνης και συνεργασίας. Τιμούμε όλους τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για να έρθει αυτή η Ημέρα της Νίκης το 1945. Η 8η Μαΐου 1945 είναι μια ημέρα υπερηφάνειας για την Ευρώπη, ημέρα γιορτής για την ανθρωπότητα, ένα ορόσημο που άλλαξε τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, για εμάς τους Δωδεκανήσιους, η σημερινή γιορτινή ημέρα είναι διπλά ξεχωριστή. Επιδεικνύει τη νικηφόρα δύναμη του πατριωτισμού, τη δύναμη των λαών όταν αγωνίζονται για να προασπίσουν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Και δεν έχει σημασία πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ανέτειλε η θριαμβευτική 8η του Μάη 1945. Η χώρα μας θα τιμά για πάντα τη γενιά των νικητών, έχοντας στο νου και στην καρδιά το επίγραμμα ελπίδας για τη Λευτεριά, την Ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών που είναι χαραγμένο στο βράχο της Σύμης.

Το πνεύμα που συνένωσε τους λαούς της Ευρώπης σε μια ευρεία αντιναζιστική Συμμαχία, η οποία έσωσε τον κόσμο και έφερε την ειρήνη, θα πρέπει και σήμερα να χρησιμεύει σαν παράδειγμα συνεργασίας για όλες τις χώρες του πλανήτη, στο όνομα των δίκαιων στόχων για κοινωνική πρόοδο και ευημερία των Λαών. Ο χρόνος δεν μπορεί να επισκιάσει ούτε τη μνήμη μας ούτε την κοινή μας ευθύνη για τη διατήρηση της κληρονομιάς της Μεγάλης Νίκης. Ήταν, είναι και θα είναι ένα υψηλό μέτρο στις σκέψεις και στις πράξεις μας».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!