Κοινές δράσεις των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Β. και Ν. Αιγαίου

Δημήτρης Γάκης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: Κοινές δράσεις των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Β. και Ν. Αιγαίου. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα πετύχουμε μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη των περιφερειών μας για την εξασφάλιση κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας στην νησιωτική Χώρα». 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το «Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Περίοδος 2015-2019)», την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, μίλησε για τα κοινά προβλήματα αλλά και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Ιόνια Νησιά και οι Περιφέρειες του Αιγαίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, επεσήμανε τα σύνθετα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και τις προκλήσεις που προκύπτουν από τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών σε Ιόνιο και Αιγαίο και πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις των τριών νησιωτικών περιφερειών. Με στόχο την ανάδειξη των ειδικών αναπτυξιακών θεμάτων των Περιφερειών, την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα των νησιών μας, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την κοινωνική συνοχή.

Για την πρόταση κοινών δράσεων ο Δημήτρης Γάκης είπε: «Να προχωρήσουμε σε μια «αδελφοποίηση» των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων, για να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο, ώστε να πείσουμε το «Αθηνο-κεντρικό» κράτος ότι υπάρχουν σημαντικά άλυτα προβλήματα στα νησιά που δεν φαίνονται στη διάρκεια των θερινών διακοπών. Ειδικότερα, ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να εξετάσουμε είναι η ουσιαστική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, που το είχαμε συνδέσει, κάποια χρονική στιγμή, με τη λειτουργία ενός αξιόπιστου δημόσιου ακτοπλοϊκού συστήματος».

«Όπως έχουμε αρκετές φορές τονίσει στην Επιτροπή, σε κάθε αναπτυξιακή μας δράση θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν τα διαφορετικά δεδομένα μεταξύ των νησιών, ακόμα και στην ίδια την Περιφέρεια και να προβαίνουμε σε ενέργειες, έτσι ώστε τα μικρά και φτωχότερα νησιά να λαμβάνουν τις ενισχύσεις και τη μέριμνα που πραγματικά τους αναλογούν. Να επεξεργαζόμαστε σχέδια και να διατυπώνουμε προτάσεις αναπτυξιακού σχεδίου προς όφελος των τοπικών οικονομιών με άξονα την βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», συνόψισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!