Για πρώτη φορά οι αστυνομικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα δεν ενισχύονται με προσωπικό την τουριστική περίοδο

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά οι αστυνομικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα δεν ενισχύονται με προσωπικό την τουριστική περίοδο»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την πρωτοφανή απόφαση να μην γίνουν αποσπάσεις προσωπικού στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα ενισχύονταν με 70 έως 80 αστυνομικούς, κατά μέσο όρο, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας αναδεικνύει το ζήτημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω, από τα οποία διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο και αποτελούν πύλες εισόδου στη χώρα.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Για πρώτη φορά οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα δεν ενισχύονται με αποσπάσεις προσωπικού την τουριστική περίοδο.

Είναι μια κίνηση που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αστυνόμευση των νησιών αλλά και στην εικόνα που θα αποκομίσουν οι επισκέπτες μας».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή.


Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Πλήρης υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος»

Κύριε Υπουργέ,

Πάγια τακτική όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε τουριστικές περιοχές και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα.

Κατά μέσο όρο, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα, ενισχύονταν την τουριστική περίοδο με 70 έως 80 αστυνομικούς, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες.

Ενδεχόμενη απόσπαση δόκιμων αστυνομικών, τον επόμενο μήνα, δεν πρόκειται να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται αφού οι δόκιμοι αστυνομικοί δεν μπορούν να καλύψουν τις επιχειρησιακές ανάγκες του σώματος και η απασχόλησή τους περιορίζεται σε συγκεκριμένες εργασίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχουν έλθει με απόσπαση 4 μόνο αστυνομικοί για το τμήμα του αεροδρομίου της Ρόδου, οι οποίοι σαφέστατα και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες στους τομείς της ασφάλειας αλλά και του διαβατηριακού ελέγχου.

Επισημαίνω, ιδιαίτερα, το γεγονός της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω από τα οποία διακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες και αποτελούν πύλες εισόδου στη χώρα.

Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την επιλογή του Υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να μην προχωρήσει στην απόσπαση προσωπικού, όπως κάθε χρόνο, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης σε δύο τουριστικές περιοχές, όπως είναι οι περιοχές της αρμοδιότητας της Α και της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

  1. Για ποιο λόγο δεν έγιναν αποσπάσεις προσωπικού, όπως γινόταν κάθε χρόνο, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα.
  2. Αν προτίθεται να ενισχύσει άμεσα με αποσπάσεις προσωπικού την Α και την Β Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, αφού η προγραμματισμένη μετακίνηση δόκιμων αστυνομικών είναι δεδομένο ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες.
  3. Εάν προτίθεται να ενισχύσει με προσωπικό τα υποστελεχωμένα, σε μεγάλο βαθμό, Αστυνομικά Τμήματα στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω που αποτελούν πύλες εισόδου και από τα οποία διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!