ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup για την Ελλάδα κλείνουν μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας αλλά και έντονων πιέσεων.

Οι αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup για την Ελλάδα κλείνουν μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας αλλά και έντονων πιέσεων. προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Με την εκταμίευση των 10,3 δισ.  σε δύο δόσεις (7,5 δισ. άμεσα και 2,8 δισ. αμέσως μετά το καλοκαίρι) δημιουργούνται οι προϋποθέσεις χρηματοδοτικής ρευστότητας και πολιτικού χρόνου για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, διαψεύδοντας όσους επένδυαν στην καταστροφολογία.

Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.

Τα 3,5 δις που θα πέσουν στην αγορά άμεσα για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου , θα αποτελέσουν ένα ισχυρό αντι-υφεσιακό εργαλείο.

Για πρώτη φορά επίσης καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους. Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

Ουσιαστικά τα σχέδια των εμπνευστών της αριστερής παρένθεσης και της άμεσης πτώσης της κυβέρνησης τελειώνουν άδοξα.

Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές. Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η ανάπτυξη όμως δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες. Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα της οικονομικής ανάκαμψης.

Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά.

Εμείς επενδύουμε στο μέλλον της χώρας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!