Άστραψε και βρόντηξε ο Ηλίας Καματερός στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για τη νησιωτικότητα

Άστραψε και βρόντηξε ο Ηλίας Καματερός σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για τη νησιωτικότητα, με αφορμή την αύξηση τιμών ενοικίασης των παραλιών της Κω. 

Στην επίκαιρη ερώτηση του Δωδεκανήσιου βουλευτή απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Με αφορμή την ερώτηση για τις υπερβολικές αυξήσεις στις παραλίες της Κω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε γενικότερα στην καθυστέρηση λήψης αντισταθμιστικών μέτρων, στο πλαίσιο της νησιωτικότητας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παρόλο που μέχρι τώρα διαφωνεί με τις περισσότερες δηλώσεις του κ. Καμμένου με τη χθεσινή του δήλωση συμφωνεί.

«Μπορεί να μη χρησιμοποιούσα τη λέξη εγκληματική – είπε - αλλά ναι! η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. είναι άδικη και απαράδεκτη. Η απόφαση πάρθηκε κάτω από τον εκβιασμό των δανειστών και την ψήφισαν όσοι ψήφισαν τη συμφωνία του καλοκαιριού. Θα την ψήφιζε όποια κυβέρνηση και να ήταν και μάλιστα όχι σταδιακά όπως κάναμε εμείς ώστε να έχουμε χρόνο είτε για αλλαγές είτε για αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία έχουμε υποσχεθεί, τόνισε κατηγορηματικά ο Ηλίας Καματερός.

Όσο για τη συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας, σημείωσε ότι, προφανώς και δεν είναι συνταγματικό να παραβιάζεται το άρθρο 101 του συντάγματος, το οποίο επιβάλει ο νομοθέτης να παίρνει υπ’ όψιν τις επιπτώσεις κάθε νομοθετήματος στα νησιά.

Γιατί, είναι συνταγματικό, συνέχισε διερωτώμενος:

  • να μη μπορεί να πάει στο γυμνάσιο ένα παιδί από μικρό νησί;
  • να πεθαίνει ο νησιώτης με το παραμικρό, γιατί δεν έχει γιατρό και δεν μπορεί να μεταφερθεί;
  • να μην έχει νερό;
  • να μη μπορεί να μετακινηθεί όπως οι υπόλοιποι πολίτες;

Απαντώντας ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε ότι για τις τιμές στις παραλίες θα κάνει άμεση παρέμβαση και για τη νησιωτικότητα ότι  έχει προετοιμαστεί «πακέτο» μέτρων για τα νησιά που θα θεσμοθετηθεί στην επόμενη περίοδο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!