Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου για την 192η επέτειο τιμής και μνήμης του Ολοκαυτώματος της Κάσου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Τιμή σ’ αυτούς που με αυταπάρνηση υπερασπίστηκαν την ελευθερία μας ...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με αφορμή  την 192η Επέτειο Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Κάσου (7.6.1824 - 7.6.2016), εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Η πλούσια Ιστορία της Ελλάδας μας περιέχει αγώνες που συνοδεύθηκαν με ποτάμια αίματος γι’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Είναι οι πρόγονοί μας που πιστοί σε αξίες και ιδανικά αντιστάθηκαν στην τυραννία και στη βαρβαρότητα. Δεν έσκυψαν το κεφάλι, δε δέχτηκαν την υποδούλωση και τον εξευτελισμό. Με υπερηφάνεια και λεβεντιά στάθηκαν απέναντι στους κατακτητές με αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα. Τέτοια στάση κράτησε και ο λαός της Κάσου το 1824. Στήριξε με τους αγώνες του την Ελληνική Επανάσταση και μετά από προδοτική στάση, περικυκλωμένος και αβοήθητος, γνώρισε τη στυγνή τουρκική βαρβαρότητα. Το ολοκαύτωμα της Κάσου και ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων του παραμένουν διαχρονικά στη μνήμη μας και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν. Η πίστη στην Πατρίδα, στην Ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα βασικά συστατικά για ένα λαό που θέλει να έχει πρότυπα, να έχει αξίες και να έχει μέλλον σεβόμενος και διδασκόμενος από την Ιστορία του. Τιμούμε το ολοκαύτωμα της Κάσου με δράσεις τιμής γι’ αυτούς που είχαν όραμα, επιθυμία και αγωνίστηκαν για αδούλωτη και ισχυρή Ελλάδα.»

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Συλλόγου Κασίων Ρόδου «Ο Χαδιώτης» παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 5.6.16 στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Πλατεία Πεισίδωρου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν -εκτός του κ. Χ. Κόκκινου- ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σ. Δράκος, οι πρώην έπαρχοι Καρπάθου και Σαντορίνης κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος και Ηλίας Μάινας αντίστοιχα, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Φτακλάκη Ελευθερία και πλήθος κόσμου.

Χαράλαμπος ΚόκκινοςΧωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!