Συνάντηση με Αντιπρόεδρο Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Κονγκρέσου της Κίνας

Συνάντηση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών με τον Αντιπρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Με τo Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) Ελλάδας - Κίνας συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας - Κίνας κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Γραμματέας της ΚΟΦ Ελλάδας – Κίνας. Στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχε ως επικεφαλής ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων κ. Wu Shimin, συνοδευόμενος από τον κ. Li Ye, μέλος της Επιτροπής καθώς και από διπλωματικούς ακόλουθους της αποστολής.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Κρεμαστινός είπε απευθυνόμενος στα μέλη της κινεζικής αποστολής: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα. Η Κίνα βρίσκεται σε έναν παγκόσμιο πειραματισμό και με αυτό εννοώ ότι προσπαθεί να υιοθετήσει μεθόδους του καπιταλιστικού συστήματος για να αυξήσει την παραγωγικότητα και την παραγωγή της και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της κατά τρόπο δίκαιο και σύμφωνο με τα σοσιαλιστικά ιδεώδη. Ξέφυγε δηλαδή από τον παραδοσιακό δρόμο που ακολούθησε η Σοβιετική Ένωση και προσπαθεί να συγκροτήσει μια άλλη κοινωνία. Αυτό το κοινωνικό πείραμα, όπως εγώ το χαρακτηρίζω αποκτά παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όμως για τη χώρα μας, την Ελλάδα, έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί προσβλέπει στις κινεζικές επενδύσεις κατά τρόπο τέτοιο που να διαφοροποιηθεί η Κίνα από αυτό που λέγεται «καπιταλιστικό σύστημα» και «καπιταλιστική επένδυση». Περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας και θα εκτιμήσουμε ιδιαιτέρως την στάση σας. Αλλά και η Κίνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι διά της Ελλάδας και των λιμανιών της εισέρχεται εμπορικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ο Αντιπρόεδρος κ. WuShimin απάντησε λέγοντας ότι ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου Κρεμαστινού επιβεβαιώνοντας ότι η Κίνα προχωρεί στον δρόμο που περιέγραψε ο Δημήτρης Κρεμαστινός και δήλωσε ότι και η Κίνα προσδοκά τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα που αναφέρθηκαν.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Κουράκης τοποθετήθηκε ως εξής: «Ο στόχος μας ως μέλη του Προεδρείου της ελληνοκινεζικής φιλίας είναι σαφής και στοχεύει στην προώθηση των πολυεπίπεδων σχέσεών μας, καθώς και στην ισχυροποίηση των κοινοβουλευτικών μας συνεργασιών. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε τον ακόμα μεγαλύτερο συντονισμό των κοινών μας δράσεων στην οικονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και σε διάφορους άλλους τομείς. Το τελευταίο διάστημα η Βουλή των Ελλήνων προώθησε μια σειρά από θέματα που βελτιώνουν τις συνεργασίες μας σε αυτά τα πεδία. Ενδεικτικό παράδειγμα η κύρωση της συμφωνίας για την αμοιβαία ίδρυση πολιτιστικών κέντρων στις χώρες μας, η οποία θα συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!