Νεκτάριος Σαντορινιός: Υπουργική Απόφαση για ειδικά κίνητρα στους γιατρούς των νησιωτικών περιοχών

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Υπουργική Απόφαση για ειδικά κίνητρα στους γιατρούς των νησιωτικών περιοχών»

Σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στα νησιά, αποτελεί η κοινή υπουργική του Υπουργών Υγείας, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και του Υπουργού Οικονομικών η οποία έχει υπογραφεί (ΚΑΥ 43928)- και θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ αύριο το πρωί- και αφορά επιπλέον επίδομα 400€ σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, υπόχρεους επί θητεία, αλλά και σε αυτούς που θα ζητήσουν παράταση της θητείας τους και θα υπηρετούν σε απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Δωδεκανήσου. Η συνολική δαπάνη φτάνει τα 1,5 εκ ευρώ, θα έχει αναδρομική ισχύ από 21/2/2016 και να επισημανθεί ότι το επίδομα είναι επιπλέον οποιουδήποτε επιδόματος μπορεί να δώσει η τοπική αυτοδιοίκηση- ρύθμιση και αυτή που εξασφαλίστηκε με την κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ.

Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί για το Κέντρο Υγείας Καλύμνου που εξυπηρετεί την Κοινότητα Τελένδου (επιδότηση 1 θέσης), το Ιατρείο των Φυλακών Κω (1 θέση), το Κέντρο Υγείας Καρπάθου (επιδότηση 2 θέσεων), Λέρου (επιδότηση 9 θέσεων), Πάτμου (επιδότηση 2 θέσεων), καθώς και τα Περιφερειακά Ιατρεία Κεφάλου (επιδότηση 2 θέσεων), Αντιμάχειας (1 θέση), Νισύρου- Μανδράκι (1 θέση), Απολακκιάς (1 θέση), Κατταβιάς (1 θέση), Αγ. Ισιδώρου (1 θέση), Απολλώνων (1 θέση), Σύμης (επιδότηση 2 θέσεων), Μεγίστης (επιδότηση 2 θέσεων), Χάλκης (1 θέση), Τήλου (επιδότηση 2 θέσεων), Ολύμπου στην Κάρπαθο (1 θέση), Μεσοχωρίου στην Κάρπαθο (1 θέση), Κάσου (επιδότηση 2 θέσεων), Λειψών (1 θέση), Αγαθονησίου (1 θέση), Βαθέος (1 θέση), Αστυπάλαιας (επιδότηση 2 θέσεων).

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά την ενημέρωση για την επικείμενη δημοσίευση της απόφασης, σχολίασε: «Η χάραξη νησιωτικών πολιτικών είναι καίριο ζήτημα τόσο για τους νησιώτες όσο  και για την ίδια την Κυβέρνηση. Η στήριξη της Δημόσιας Υγείας, στις άγονες νησιωτικές περιοχές, είναι για μας, όπως αποδεικνύεται από την σχετική ΚΥΑ, κύριο μέλημα. Σκοπός μας είναι να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές και να ξανανιώσουν οι νησιώτες ασφάλεια, ζώντας στον τόπο τους. Το μέτρο της επιδότησης των θέσεων των αγροτικών ιατρών θα λειτουργήσει θετικά ως κίνητρο για την ανανέωση και ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων των νησιών».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!