Η. Καματερός: διασφαλίστηκε ο δημόσιος έλεγχος στα λιμάνια

Η κυβέρνηση βρήκε μια συμφωνία για την παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά με την οποία διαφωνούσε. Προσπάθησε να τη βελτιώσει σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και το κατάφερε, δήλωσε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Α.Ε., στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο σχετικό νομοσχέδιο. Προσδιόρισε τη διαφωνία με τους νεοφιλελεύθερους τονίζοντας χαρακτηριστικά: «…εμάς μας ενδιαφέρει πως με τις βελτιώσεις που κάνουμε ωφελείται η κοινωνία. Εμείς με αξιοπρέπεια θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε όσο γίνεται την κοινωνία και να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερα οφέλη, κάτι που δεν απασχολούσε ή δεν απασχολεί τις άλλες αντιλήψεις».

Ο Ηλίας Καματερός με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Πειραιά από το 2002.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση με την αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης σχεδόν διπλασίασε το οικονομικό όφελος για το δημόσιο, διεύρυνε τις ζώνες προστασίας, διασφάλισε τα εργασιακά δικαιώματα και τις υποχρεωτικές επενδύσεις από την ανάδοχο εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείριση του λιμανιού για 40 χρόνια.

Πάνω από όλα, σημείωσε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε το δημόσιο έλεγχο στα λιμάνια, ρυθμίζοντας θέματα κρατικής εποπτείας και διασφάλισης του δημοσίου.

Επίσης προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα των υπόλοιπων λιμανιών, αφού περνούν στο νέο ταμείο για αξιοποίηση και δεν παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ όπου είχαν μεταβιβαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για εκποίηση.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!