Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος στο καινοτόμο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Teachers 4 Europe” που παρουσιάστηκε στη Ρόδο

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση - παρουσίαση για το συγχρηματοδοτούμενο και καινοτόμο πρόγραμμα “Teachers 4 Europe” σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο της Ρόδου.

Το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται στο χώρο της Α’θμιας και της Β’θμιας Εκπαίδευσης και με την ενεργή και καθοριστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια προσπάθεια που εξακτινώνεται σε όλη τη χώρα και σε μια κρίσιμη εποχή για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσία του Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Α. Περουλάκη και του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λ. Αντωνακόπουλου, έγινε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος.

Επόμενος σταθμός - εκδήλωση - παρουσίαση και εξέλιξη του προγράμματοςθα είναι το ακριτικό Καστελόριζο και για το γεγονός αυτό ο κ. Χ. Κόκκινος «ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και του προγράμματος και επισήμανε την ανάγκη που έχουμε ως νησιωτική περιοχή για την αξιοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων που έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν απευθύνονται στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου εκεί βρίσκονται τα παιδιά μας, δηλ. το μέλλον της Ελλάδας και οι αυριανοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίσουν οι νέοι μας την πραγματική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μη γίνονται δέκτες μονόπλευρων αρνητικών μηνυμάτων γι’ αυτή. Mπροστά στο Βrexit και στις προκλήσεις που εμφανίζονται καθημερινά στη μεταβατική και ιστορική περίοδο που ζούμε, μας δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσουμε και να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει και τις αξίες που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία του προγράμματος στη Ρόδο να συνεχιστεί σε όλα τα νησιά μας και η επιλογή το Σεπτέμβριο του 2016 αντίστοιχη δράση να πραγματοποιηθεί και στο Καστελόριζο είναι ιδιαίτερα ευεργετική και τιμητική για τα Δωδεκάνησα και τους ακρίτες μας.»

Στη συνέχεια εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις δράσεις του προγράμματος σε σχολικές μονάδες της Ρόδου και της Καρπάθου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!