Λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων της Δωδεκανήσου, μέχρι το 2020

Θέμα: «Σχέδιο για συνέχιση της λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της Δωδεκανήσου, μέχρι το 2020» 

Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατατέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση, σχέδιο νόμου, με βασικό στόχο την Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας. Στο σχέδιο νόμου, προβλέπεται ανασχεδιασμός του αριθμού και των τόπων έδρας των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, γεγονός που έχει, αναντίρρητα, δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους σε αυτά, όσο και στις τοπικές κοινωνίες των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Μετά από ενημέρωση για το προαναφερόμενο σχέδιο νόμου, σε συνεδρίαση του τομέα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε τα εξής:

«Το σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» κινείται σε θετική κατεύθυνση και οι ρυθμίσεις του εξυπηρετούν τόσο την πολιτική του εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και τον στόχο μας για καλύτερες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, εισάγεται σχέδιο ανακατάταξης του αριθμού των Υποθηκοφυλακείων, πρόβλεψη που, όπως επισήμανα και εγώ, θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στην ομαλή τους λειτουργία, ιδίως στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Μετά από ενδελεχή συζήτηση, υπήρξε δέσμευση, από το κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για επανεξέταση του θέματος. Συγκεκριμένα προσυπέγραψα πρόταση και έγινε δεκτή ως εφικτή λύση, την επιμήκυνση του χρόνου μεταβατικότητας της εφαρμογής της παραπάνω ρύθμισης για τις νησιωτικές περιοχές, τουλάχιστον μέχρι το 2020, όπου και θα είναι η καταληκτική χρονιά για την καθολική εφαρμογή του Κτηματολογίου. Ο χρόνος αυτός θα είναι αρκετός ώστε από τη μια να μην ταλαιπωρηθούν στο ενδιάμεσο οι κάτοικοι των νησιών με τις υποθέσεις τους, και από την άλλη, να εφαρμοστεί καθολικά η ηλεκτρονική βάση του εθνικού κτηματολογίου, όπου θα περάσει την χώρα σε μια νέα εποχή. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη η δέσμευση για επανεξέταση του ζητήματος, καθώς σε όλες τις μέχρι τώρα συζητήσεις με τους αρμοδίους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είχα επισημάνει την κρισιμότητα της αδιάκοπής λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων στα Δωδεκάνησα. 

Τέλος, είναι καθαρά διατυπωμένη στο νομοσχέδιο, η πρόβλεψη για πλήρη προστασία των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων των Υποθηκοφυλακείων, πανελλαδικά». 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!