ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ: Η σοβαρή υποστελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ατζέντα της συνάντησης στο Υπουργείο

Να ληφθεί υπ’ όψιν η νησιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους θέματα που ρυθμίζει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος  από τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή. 

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή  συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση  που βρίσκεται στο στάδιο της  διαβούλευσης, πριν την κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο κ. Χατζημάρκος  εξέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών την δυσμενή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο Νότιο Αιγαίο, μέσα από μια σειρά πολιτικών αποφάσεων που συνεχίζουν να αγνοούν την νησιωτικότητα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά,  οι οποίες επιβάλλουν αντίστοιχες θεσμικές παρεμβάσεις. Με δεδομένο το αρνητικό περιβάλλον και τα χρονίως ανεπίλυτα προβλήματα των νησιών, ο Περιφερειάρχης ζήτησε  από τον κ. Κουρουμπλή να ληφθεί υπ’ όψιν η νησιωτικότητα σε όλους τους επιμέρους τομείς, όπου, μέσω του πολυνομοσχεδίου, το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρέμβει στην λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

Έθεσε επίσης το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αυτό της υποστελέχωσης, των υπηρεσιών της.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 48 κατοικημένων νησιών και με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η έλλειψη προσωπικού προκαλεί οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των υπηρεσιών της, ενώ επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που γίνονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών.

Στον γεωγραφικό χαρακτήρα της Περιφέρειας, προστίθεται και ο τουριστικός, γεγονός που ειδικά τους θερινούς μήνες οδηγεί σε διπλασιασμό και ενίοτε σε τριπλασιασμό τόσο του πληθυσμού όσο και των ενεργών επιχειρήσεων, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη παρέμβασης  με δράσεις ανακούφισης των ευπαθών  ομάδων του πληθυσμού του Νοτίου Αιγαίου  που επλήγησαν από την ύφεση των τελευταίων ετών. Για όλους αυτούς του λόγους, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο κ. Κουρουμπλής αναγνώρισε το πρόβλημα, σημείωσε πάντως ότι για την επίλυσή του χρειάζεται η συνδρομή και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!