Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για αποκατάσταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με όλες τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα

  ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για αποκατάσταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με όλες τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των Βουλευτών με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Βουλή, κατέθεσε πρόταση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, θέτοντας ως παράλληλη προϋπόθεση να διενεργείται με πλαστικό χρήμα ο μεγαλύτερος όγκος των συναλλαγών.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ απέτυχε πλήρως. Μείωσε την ανταγωνιστικότητα της νησιωτικής οικονομίας και του τουρισμού ενώ δεν είχε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που υπολόγιζε η κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, ο κ. Κόνσολας θεωρεί ότι πρέπει να συνδεθεί με αυτό και η αποκατάσταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας μιας ευρείας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας στο νησιωτικό χώρο και επανέφερε την πρότασή του για την εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας στις νομοθετικές διαδικασίες του Κοινοβουλίου. Να υπάρχει, δηλαδή, σε κάθε νομοσχέδιο και η έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών στις νησιωτικές περιοχές, όπως γίνεται με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις δημοσιονομικές συνέπειες σε κάθε νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας έθεσε ως προτεραιότητα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

- Την επαναφορά της Περιφέρειας στο στόχο Ι, με την αναθεώρηση των κριτηρίων και με την ανάδειξη του ζητήματος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Την αναθεώρηση της κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αφού το Νότιο Αιγαίο θα λάβει μόνο το 2,9% των πόρων, δηλαδή λίγο πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για τα 7 επόμενα χρόνια.

- Την ενίσχυση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πόρους των Τομεακών Προγραμμάτων των Υπουργείων για να αμβλυνθούν οι ανισότητες που προκύπτουν από την υποχρηματοδότησή της.

- Την επαναφορά των πόρων που κατανέμονται για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο 5,8 % ανά έτος, όπως προέβλεπε και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014 - 2017.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Είμαστε πρώτα και πάνω από όλα Δωδεκανήσιοι. Η πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη είναι ιδιαίτερα θετική και κινείται στην κατεύθυνση της συνεργασίας και της συνένωσης δυνάμεων.

Θα ήταν ευχής έργο να επαναληφθεί αυτή η συνάντηση ή να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτού του είδους οι συναντήσεις, όπως πρότεινα σε όλους. Οφείλουμε να υπερβούμε κομματικές σκοπιμότητες και να αναζητήσουμε κοινό πεδίο συνεργασίας για να στηρίξουμε τον τόπο μας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ότι ο νησιωτικός χώρος είναι μοναδικός και ενιαίος».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!