Συνάντηση Περιφερειακού Συμπαραστάτη Φίλιππου Τριομμάτη με Σταύρο Θεοδωράκη και στελέχη του ¨Ποταμιού¨

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στα γραφεία του κόμματος «το Ποτάμι»  συμμετείχε ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππος Τριομμάτης,  ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών που έχει ξεκινήσει το Πανελλήνιο Δίκτυο Συμπαραστατών με τους πολιτικούς Αρχηγούς.  

Η ενημερωτική συζήτηση με τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βουλευτή του Ποταμιού κ. Γ. Αμυρά κύριο στόχο είχε την αναμόρφωση του θεσμού και την περαιτέρω κατοχύρωση του, ενόψει της κατάθεσης του σχετικού σχεδίου νόμου που προωθεί το ΥΠΕΣ. ( Ν. 3852/2010 , Πρόγραμμα Καλλικράτης).

Στην Συνάντηση μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της νησιωτικότητας και η δυνατότητα να εκλέγουν Συμπαραστάτη και οι νησιωτικοί Δήμοι κάτω των 20,000 κατοίκων.

Οι Συμπαραστάτες αφού εξέθεσαν τις εμπειρίες τους και τις διοικητικές δυσλειτουργίες  που καλούνται να αντιμετωπίσουν με τις παρεμβάσεις τους, ζήτησαν να καθιερωθεί ρητή υποχρέωση των υπηρεσιών να ανταποκρίνονται άμεσα στις διαμεσολαβήσεις τους και να αναγνωριστούν νομοθετικά ως ¨φορείς προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης¨ στους δήμους και τις Περιφέρειες που υπηρετούν, παράλληλα προς την αντίστοιχη αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη, στο πλαίσιο του σχετικού νομοσχεδίου για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Αμυράς εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο θεσμός πρέπει να ενισχυθεί νομοθετικά προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να δικαιώνονται εξωδικαστικά, αποφορτίζοντας έτσι τα δικαστήρια, αλλά και τον Συνήγορο του πολίτη από υποθέσεις καθαρά τοπικού ενδιαφέροντος. 

Θα ακολουθήσουν  διαδοχικές συναντήσεις και με τους υπόλοιπους Αρχηγούς των κομμάτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρέστησαν ο Συντονιστής του Δικτύου  κ. Ευάγγελος  Μιχάλης,  Σ.τ.Δ.Ε. Δήμου  Σαρωνικού, τα μελή της Συντονιστικής Επιτροπής,  ο κ. Φίλιππος Τριομμάτης,  Περιφερειακός Συμπαραστάτης  Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος Περιφερειακός Συμπαραστάτης Αττικής, ο κ. Γαβριήλ Αραμπατζής,  Σ.τ.Δ.Ε. Ηλιούπολης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Δικτυού κ. Δημήτριος Πετράς Σ.τ.Δ.Ε. Περάματος. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!