Θετική απάντηση στο αίτημα - πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου για ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των λιμενικών αρχών της Δωδεκανήσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ενημερώνει ότι σε απάντηση της επιστολής του με α.π. 68/5.4.2016 που απεύθυνε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, αλλά και ως συνέχεια της μεταξύ τους συνάντησης εργασίας στη Ρόδο στο πρόσφατο συνέδριο που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, υπήρξε θετική απάντηση στο αίτημά του για αναβάθμιση του του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης και ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των λιμενικών αρχών της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα:

α) Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσας, στο έγγραφό του με α.π. 1000.0/62499/2016 αποδέχεται «ότι ο Λιμενικός Σταθμός Μεγίστης επιτελεί, πέραν των λοιπών αστυνομικών και διοικητικών καθηκόντων, ένα εθνικό έργο σε μια περιοχή με εξαιρετικό γεωπολιτικό ενδιαφέρον και ευαισθησία για τη χώρα. Οι εξελίξεις όμως που προέκυψαν μετά την έκδοση και εφαρμογή του Π.Δ. 81/2014, ιδίως στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, αποτελούν ικανή συνθήκη για την αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής σε Λιμενικό Τμήμα, υπαγόμενο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προκειμένου να συνεχίσει να έχει την απαιτούμενη διοικητική υποστήριξη μιας Λιμενικής Αρχής ανώτερης τάξης. Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται ειδικά η εν λόγω αναβάθμιση, στο πλαίσιο της προωθούμενης αναμόρφωσης του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος.»

β) Όσον αφορά το αίτημα για την καλύτερη στελέχωση του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, στο έγγραφό του ο κ. Δρίτσας επισημαίνει ότι η στελέχωση των Λιμενικών Αρχών της Δωδεκανήσου ανέρχεται πλέον σε 415 άτομα, ενώ η κείμενη νομοθεσία οργανικής δύναμης είναι 432 στελέχηκαι αναμένεται περαιτέρω στελέχωσή της μόλις περατωθεί η διαδικασία των τακτικών αιτήσεων μεταθέσεων των λιμενικών αρχών, αλλά και από τους απόφοιτους των παραγωγικών σχολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. όπου φοιτούν 108 Δόκιμοι Σημαιοφόροι και 75 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί «με την αποφοίτηση των οποίων οι υπηρεσίες του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στη Δωδεκάνησο θα ενισχυθούν περαιτέρω με ικανό αριθμό στελεχών.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!