ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ και φέτος»

Δεν υπάρχει περίπτωση να επαναλειτουργήσει για εφέτος ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ στην Κάλυμνο, που εξακολουθεί να παραμένει κλειστός και μη επισκέψιμος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον προγραμματισμό των προσλήψεων για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, έχουν κατανεμηθεί μόνο δύο θέσεις ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε θέσει, επίσης, στην ερώτηση του, το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου ζητώντας την ενίσχυσή του με εποχικό προσωπικό προκειμένου να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας του και τις απογευματινές ώρες και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

Απαντώντας στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, δεσμεύθηκε για την πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου με τις επικείμενες προσλήψεις βοηθών φυλακτικού προσωπικού, που θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ.

Αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Χριστού Ιερουσαλήμ στην Κάλυμνο, θα παραμένει και εφέτος κλειστός και μη επισκέψιμος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η χρονιά χάθηκε.

Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να συμπεριλάβει στον προγραμματισμό τω προσλήψεων εποχικού προσωπικού, περισσότερες θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Το Ελληνικό δημόσιο αποκομίζει τεράστια έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου. Οφείλει να επιδεικνύει ανταποδοτικότητα».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!