ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χτυπάει «κόκκινο» η υποστελέχωση του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου»

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας κατέθεσε αναφορά με τις ελλείψεις, αναλυτικά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που αναδεικνύει το μέγεθος της υποστελέχωσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει, επίσης, ότι η έλλειψη ψυχιάτρων οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Οξέων Περιστατικών του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, που κάλυπτε τις ανάγκες νοσηλείας και φροντίδας 25 έως 40 ασθενών σε σοβαρή κατάσταση, από όλα τα Δωδεκάνησα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Αθήνα, 25 Ιουλίου 2016

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου»

Κύριε Υπουργέ,

Η στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, κρίσιμων ειδικοτήτων, οδηγούν το Θεραπευτήριο σε καθεστώς οριακής λειτουργίας, τη στιγμή, μάλιστα, που δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες των κατοίκων ενός μεγάλου νησιού αλλά και τις ανάγκες πασχόντων από χρόνια και σοβαρά ψυχικά νοσήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ό, τι αφορά στο ιατρικό προσωπικό από τις 62 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα υπηρετούν 13 γιατροί.

Από τις 395 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι κενές οι 232.

Η εικόνα υποστελέχωσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου έχει παράπλευρες απώλειες, δημοσιονομικού χαρακτήρα. Υπάρχει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τις αεροδιακομιδές. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν γίνει, το τελευταίο οκτάμηνο, 48 αεροδιακομιδές από τη Λέρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά, κάτι που σημαίνει ανάλογη και υψηλή επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι σαφές ότι το κόστος των διακομιδών είναι πολλαπλάσιο από το κόστος πρόσληψης ιατρικού προσωπικού.

Ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου είναι η έλλειψη ψυχιάτρων, που έχει οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Οξέων Περιστατικών, το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες 25 έως 40 ασθενών από όλα τα Δωδεκάνησα, για χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες. Όλοι αυτοί οι ασθενείς και κυρίως οι οικογένειες τους είναι πλέον αναγκασμένοι να μετακινούνται στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο δύο ψυχίατροι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες ενός Τμήματος Οξέων Περιστατικών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας σε ό, τι αφορά στη στελέχωση του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Ποιος είναι ο προγραμματισμός αλλά και το σχετικό χρονοδιάγραμμα;
  1. Εάν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να ενισχύσει το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου με ψυχιάτρους για να επαναλειτουργήσει το Τμήμα Οξέων Περιστατικών, που εξυπηρετούσε όλους τους ασθενείς από τα Δωδεκάνησα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!