Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος στην Κάλυμνο που μαστίζεται από την ανεργία και οι κάτοικοί της μεταναστεύουν

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος περιόδευσε στις 22 & 23.7.16 στην Κάλυμνο. Κατά την παρουσία του στο νησί συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, είχε συνάντηση εργασίας στο δημαρχείο του νησιού με το δήμαρχο κ. Γαλουζή και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο επαρχείο της Καλύμνου παρουσία του Επάρχου κ. Θεμέλαρου, των Περιφερειακών Συμβούλων Σταυλά και Μπούκη, εκπροσώπων του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων, των αλιέων και άλλων φορέων του νησιού.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, που δυστυχώς μαστίζεται από την ανεργία (ξεπερνά το 30%) και εξαιτίας της απουσίας οργανωμένων αναπτυξιακών δράσεων και της επέκτασης της φτώχειας, το τελευταίο χρονικό διάστημα εκατοντάδες κάτοικοί του έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς. Οι καλυμνιακές κοινότητες στην Αυστραλία, στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη ζουν στιγμές του προηγούμενου αιώνα, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο μεταναστευτικό ρεύμα των Καλύμνιων. Η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη, ο εμπορικός κόσμος στενάζει, ο αλιευτικός στόλος και το νησί - κέντρο σπογγαλιείας βιώνει παρακμιακά φαινόμενα. Οι δημόσιες υπηρεσίες καταργούνται η μία μετά την άλλη, ενώ οι ήδη υπάρχουσες στο νησί (όπως το Επαρχείο Καλύμνου) είναι υποστελεχωμένες.

Τα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2004 - 2009 (αεροδρόμιο, κτίριο Α.Μ.Ε.Α., βιολογικός, αφαλατώσεις, οδικοί άξονες κ.λπ.) δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα η αναπτυξιακή πορεία του νησιού να διακοπεί βίαια.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και δράσεις που επιβάλλεται να γίνουν στην Κάλυμνο και στην Ψέριμο, θέματα Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. και εξετάστηκε η πορεία του λιμενικού έργου και της επέκτασης του κτιρίου Α.Μ.Ε.Α. (β’ φάση).

  • Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε το κτίριο Α.Μ.Ε.Α. και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη. Επίσης παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Διεθνών Σχέσεων και Πολιτιστικών Ανταλλαγών Καλύμνου, που για 23η χρονιά φιλοξενεί φοιτητές από χώρες του εξωτερικού, στους οποίους γίνεται εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. του νησιού.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!