Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου RE-Greece 2016 που έλαβε χώρα στη Νίσυρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «International Symposiumand Workshop RE-Greece 2016 – Circular Economy and Sustainable Use of Renewable Resources in the context of Climate Change and Social Upheavals», που έλαβε χώρα στη Νίσυρο την περίοδο 20 με 22 Ιουλίου.

Ο κύριος στόχος του συμποσίου ήταν η προώθηση του επιστημονικού διαλόγου που θα στηρίξει την αειφόρο διαχείριση και χρήση των φυσικών ανανεώσιμων πόρων με τις καλύτερες  πρακτικές, παραδείγματα και πολιτικές σε τοπική, μεσογειακή, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογική, κοινωνικο-οικονομική, οικολογική και αειφορική διάσταση στο πλαίσιο της «Επιτάχυνσης της μετάβασης σε μια  Δίκαιη, αειφόρο, μετά ορυκτού άνθρακα κοινωνία».
Έγιναν παρουσιάσεις με θέμα το κλείσιμο της αλυσίδας του κύκλου ζωής των προϊόντων μέσω της μεγαλύτερης ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, και τη χρήση των πόρων με βιώσιμο τρόπο από την παραγωγή, την κατανάλωση και τη διαχείριση των αποβλήτων.
Επίτιμος πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο καθηγητής  Donald Huisingh, Institute for a Secure and Sustainable Environment, University of Tennessee, Knoxville, Tennessee, USA, Founder and Editor-in-Chief, Emeritus, Journal of Cleaner Production.
Προεδρεύοντες του συνεδρίου ήταν: Αναστασία Ζαμπανιώτου, Καθηγήτρια, Σχεδιασμός Θερμοχημικών Διεργασιών Ανανεώσιμων και Ανακυκλούμενων Πρώτων Υλών, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Χριστοφής Ι. Κορωναίος, Δήμαρχος Νισύρου, Καθηγητής, Έδρα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Διαχείριση Ενέργειας, Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στο συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες από Αμερική, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Σρι Λάνκα, Ινδία, Μαρόκο, και Ελλάδα ενώ δεν μπόρεσαν να έρθουν όσοι ταξίδευαν μέσω Κωνσταντινούπολης λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Τουρκία.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, την οργάνωση και τον φυσικό, γεωλογικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού που διαπίστωσαν κατά την περιήγησή τους στα χωριά, το ηφαίστειο και το Παλιόκαστρο. Το σύνολο των επιστημόνων που παρακολούθησαν το συνέδριο υπέγραψαν υποστηρικτικό κείμενο για την αναγνώριση του χώρου του ηφαιστείου ως Παγκόσμιου Γεωλογικού Πάρου UNESCO. Στα αξιοσημείωτα και η λειτουργία ασύρματου internet στην αίθουσα του Ζωσιμοπούλειου για τις αυξημένες ανάγκες του συνεδρίου, προσφορά της COSMOTE, μετά από αίτημα του Δημάρχου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!